Hij gaat in debat met Michel Vermaerke, de topman van Febelfin, de sectorfederatie van de banken in België. Inzet van het debat: worden er nu écht minder risico's genomen, is het toezicht verbeterd en waar moeten we met de financiële sector landen om uit dit moeras te geraken.

Uit het gesprek blijkt onder meer dat prof. Duchateau er absoluut niet van overtuigd is dat er minder risico's genomen worden in de Belgische banksector. Michel Vermaerke is het daarmee niet eens. "De voorbije drie jaar is het eigen vermogen van de Belgische banksector verhoogd van 49 naar 56 miljard euro. Terwijl de activa van de banken gedaald zijn van 1.500 miljard euro naar 1.100 miljard euro. Dat komt omdat buitenlandse activiteiten sterk zijn verminderd."

De volledige uitzending van Z-Talk Goossens is zaterdagochtend vanaf 11 uur te bekijken op Kanaal Z of nu reeds online. (VG)

Hij gaat in debat met Michel Vermaerke, de topman van Febelfin, de sectorfederatie van de banken in België. Inzet van het debat: worden er nu écht minder risico's genomen, is het toezicht verbeterd en waar moeten we met de financiële sector landen om uit dit moeras te geraken. Uit het gesprek blijkt onder meer dat prof. Duchateau er absoluut niet van overtuigd is dat er minder risico's genomen worden in de Belgische banksector. Michel Vermaerke is het daarmee niet eens. "De voorbije drie jaar is het eigen vermogen van de Belgische banksector verhoogd van 49 naar 56 miljard euro. Terwijl de activa van de banken gedaald zijn van 1.500 miljard euro naar 1.100 miljard euro. Dat komt omdat buitenlandse activiteiten sterk zijn verminderd." De volledige uitzending van Z-Talk Goossens is zaterdagochtend vanaf 11 uur te bekijken op Kanaal Z of nu reeds online. (VG)