"De kans dat de grote financiële instellingen overstappen naar de orde van de dag en terug in de oude zonden hervallen na het slagen in de stresstest is niet ondenkbaar", luidt het in een persbericht.

"In de cijfers is niet voldoende rekening gehouden met de nog terug te betalen overheidssteun die eind 2008 en begin 2009 door de overheid werd voorzien om de financiële instellingen overeind te houden. Het is nu het moment om deze schulden vervroegd af te betalen. Men zou op die manier heel wat intresten kunnen uitsparen en een juiste indicatie geven van het eigen vermogen", zegt Dolor-voorzitter Hendrik Boonen.

Boonen is er voor te vinden om de stresstest minstens eenmaal per jaar toe te passen tot de financiële crisis helemaal bezworen is. Daarna zou dat volgens Boonen om de twee jaar kunnen gebeuren. "Het vertrouwen van de consumenten en de aandeelhouders zal hierdoor gestimuleerd worden", besluit Boonen.

"De kans dat de grote financiële instellingen overstappen naar de orde van de dag en terug in de oude zonden hervallen na het slagen in de stresstest is niet ondenkbaar", luidt het in een persbericht. "In de cijfers is niet voldoende rekening gehouden met de nog terug te betalen overheidssteun die eind 2008 en begin 2009 door de overheid werd voorzien om de financiële instellingen overeind te houden. Het is nu het moment om deze schulden vervroegd af te betalen. Men zou op die manier heel wat intresten kunnen uitsparen en een juiste indicatie geven van het eigen vermogen", zegt Dolor-voorzitter Hendrik Boonen. Boonen is er voor te vinden om de stresstest minstens eenmaal per jaar toe te passen tot de financiële crisis helemaal bezworen is. Daarna zou dat volgens Boonen om de twee jaar kunnen gebeuren. "Het vertrouwen van de consumenten en de aandeelhouders zal hierdoor gestimuleerd worden", besluit Boonen.