Ze deden dat nadat de Europese schuldencrisis de laatste maanden steeds verder uit de hand liep. Dat schrijft de Wall Street Journal.

De banken, die niet met naam genoemd worden, probeerden systemen op poten te zetten om opnieuw transacties te kunnen doen in munten zoals de Italiaanse lire of de Griekse drachme.

Belgische firma weigert info door te geven

Volgens de Wall Street Journal, die bronnen dichtbij het

dossier citeert, stuitten de banken echter op moeilijkheden.

Technische verantwoordelijken van de banken klopten aan bij Swift, de Belgische firma die het netwerk beheert dat gebruikt wordt voor

internationale financiële transacties. Ze probeerden technologische hulp te bekomen en de nodige deviezencodes, om de hulpsystemen voor te bereiden in het geval de eurozone zou ontploffen.

Swift weigerde die informatie te geven, deels omdat het bedrijf vreesde dat op die manier de speculaties nog meer gevoed zouden worden en de eurozone nog fragieler zou worden. (Belga/EE)

Ze deden dat nadat de Europese schuldencrisis de laatste maanden steeds verder uit de hand liep. Dat schrijft de Wall Street Journal. De banken, die niet met naam genoemd worden, probeerden systemen op poten te zetten om opnieuw transacties te kunnen doen in munten zoals de Italiaanse lire of de Griekse drachme. Belgische firma weigert info door te geven Volgens de Wall Street Journal, die bronnen dichtbij het dossier citeert, stuitten de banken echter op moeilijkheden. Technische verantwoordelijken van de banken klopten aan bij Swift, de Belgische firma die het netwerk beheert dat gebruikt wordt voor internationale financiële transacties. Ze probeerden technologische hulp te bekomen en de nodige deviezencodes, om de hulpsystemen voor te bereiden in het geval de eurozone zou ontploffen. Swift weigerde die informatie te geven, deels omdat het bedrijf vreesde dat op die manier de speculaties nog meer gevoed zouden worden en de eurozone nog fragieler zou worden. (Belga/EE)