De Japanse centrale bank (Bank of Japan) zegt dat de economie van het land langzaamaan begint te herstellen. Het is voor het eerst in twee jaar dat de bank het woord herstel gebruikt.

In een mededeling verwijst de bank naar een stijgende export en een verbeterd consumentenvertrouwen.

Abenomics

De Bank of Japan houdt vast aan haar monetaire beleid waarbij elk jaar meer dan 600 miljard dollar in de economie wordt gepompt. Het programma is bekend onder de naam 'Abenomics', naar de Japanse eerste minister Shinzo Abe. Pas binnen twee jaar moet de inflatie op 2 procent komen, aldus de centrale bank.

Japan is de op twee na grootste economie van de wereld, na de Verenigde Staten en China. (KVDA)

De Japanse centrale bank (Bank of Japan) zegt dat de economie van het land langzaamaan begint te herstellen. Het is voor het eerst in twee jaar dat de bank het woord herstel gebruikt. In een mededeling verwijst de bank naar een stijgende export en een verbeterd consumentenvertrouwen. Abenomics De Bank of Japan houdt vast aan haar monetaire beleid waarbij elk jaar meer dan 600 miljard dollar in de economie wordt gepompt. Het programma is bekend onder de naam 'Abenomics', naar de Japanse eerste minister Shinzo Abe. Pas binnen twee jaar moet de inflatie op 2 procent komen, aldus de centrale bank. Japan is de op twee na grootste economie van de wereld, na de Verenigde Staten en China. (KVDA)