De financiële sector kwam in 2006 overeen om het Belgische Bancontact/MisterCash-schema te vervangen door een schema dat voldoet aan het zogenaamde Europese gemeenschappelijk SEPA Card Framework. Op die manier zou het gebruik van betaalkaarten in ons land op dezelfde manier verlopen als elders in Europa. Dat zou eveneens betekenen dat Bancontact/misterCash plaats zou moeten ruimen voor Maestro.

De distributiesector verzette zich tegen de aangekondigde omschakeling omdat het nieuwe systeem meer kosten zou meebrengen. Daarna volgde overleg met de financiële sector.

Uiteindelijk maakte Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, vrijdag bekend dat na overleg met de distributiesector het Bancontact/MisterCash-schema in leven wordt gehouden. Dat betaalschema zal wel aan de Europese normen
moeten voldoen. Daarnaast kwamen de gesprekspartners overeen om een overlegorgaan op te richten dat maatregelen uitwerkt om het elektronisch betaalverkeer in België te stimuleren. Momenteel worden in ons land op jaarbasis ongeveer 1 miljard financiële transacties uitgevoerd. De financiële sector wil dit tegen 2015 verdubbelen.

Ondernemersorganisatie NSZ liet in een persbericht weten tevreden te zijn over het voortzetten van Bancontact/Mister Cash als betaalsysteem. Volgens NSZ, die erop wijst dat 60 procent van de handels- en horecazaken in ons land nog niet over een betaalterminal beschikt, mogen de kosten voor een verdere investering in het betaalsysteem niet enkel gedragen worden door de handelaars.

De financiële sector kwam in 2006 overeen om het Belgische Bancontact/MisterCash-schema te vervangen door een schema dat voldoet aan het zogenaamde Europese gemeenschappelijk SEPA Card Framework. Op die manier zou het gebruik van betaalkaarten in ons land op dezelfde manier verlopen als elders in Europa. Dat zou eveneens betekenen dat Bancontact/misterCash plaats zou moeten ruimen voor Maestro. De distributiesector verzette zich tegen de aangekondigde omschakeling omdat het nieuwe systeem meer kosten zou meebrengen. Daarna volgde overleg met de financiële sector.Uiteindelijk maakte Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, vrijdag bekend dat na overleg met de distributiesector het Bancontact/MisterCash-schema in leven wordt gehouden. Dat betaalschema zal wel aan de Europese normen moeten voldoen. Daarnaast kwamen de gesprekspartners overeen om een overlegorgaan op te richten dat maatregelen uitwerkt om het elektronisch betaalverkeer in België te stimuleren. Momenteel worden in ons land op jaarbasis ongeveer 1 miljard financiële transacties uitgevoerd. De financiële sector wil dit tegen 2015 verdubbelen. Ondernemersorganisatie NSZ liet in een persbericht weten tevreden te zijn over het voortzetten van Bancontact/Mister Cash als betaalsysteem. Volgens NSZ, die erop wijst dat 60 procent van de handels- en horecazaken in ons land nog niet over een betaalterminal beschikt, mogen de kosten voor een verdere investering in het betaalsysteem niet enkel gedragen worden door de handelaars.