Het aantal nieuw ingeschreven wagens in de Europese Unie (EU) is in mei gedaald met 5,9 procent tot 1,04 miljoen wagens. Het gaat om het slechtste cijfer voor mei sinds 1993. Dat blijkt uit cijfers vrijgegeven door ACEA, de vereniging van Europese autoconstructeurs.

Het aantal nieuwe registraties daalde van 1,11 miljoen in mei vorig jaar naar 1,04 miljoen afgelopen maand. In april was er nog een stijging met 1,7 procent, de eerste groei van de markt in negentien maanden.

Groot-Brittannië was de enige grote automarkt die een groei kende in mei. Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk zagen de automarkt krimpen. In België was er een stijging met 9,2 procent van het aantal nieuwe inschrijvingen in vergelijking met vorig jaar.

Vooral Franse merken lijden onder de dalende markt. De verkoop van PSA (Peugeot-Citroën) daalde 13,2 procent, die van Renault (Renault en Dacia) 10 procent. De Duitse Volkswagen-groep beperkte de schade tot -2,8 procent. (AFP/Bloomberg/Belga)

Het aantal nieuw ingeschreven wagens in de Europese Unie (EU) is in mei gedaald met 5,9 procent tot 1,04 miljoen wagens. Het gaat om het slechtste cijfer voor mei sinds 1993. Dat blijkt uit cijfers vrijgegeven door ACEA, de vereniging van Europese autoconstructeurs. Het aantal nieuwe registraties daalde van 1,11 miljoen in mei vorig jaar naar 1,04 miljoen afgelopen maand. In april was er nog een stijging met 1,7 procent, de eerste groei van de markt in negentien maanden. Groot-Brittannië was de enige grote automarkt die een groei kende in mei. Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk zagen de automarkt krimpen. In België was er een stijging met 9,2 procent van het aantal nieuwe inschrijvingen in vergelijking met vorig jaar. Vooral Franse merken lijden onder de dalende markt. De verkoop van PSA (Peugeot-Citroën) daalde 13,2 procent, die van Renault (Renault en Dacia) 10 procent. De Duitse Volkswagen-groep beperkte de schade tot -2,8 procent. (AFP/Bloomberg/Belga)