Het aantal buitenlandse toeristen in Griekenland is in 2013 met 15,5 procent toegenomen tot bijna 18 miljoen. Uit de cijfers blijkt dat de toeristische sector in Griekenland in een goede conditie verkeerd om de economie aan te zwengelen.

Van januari tot december nam het aantal buitenlandse toeristen die Griekenland een bezoekje brachten toe tot 17,9 miljoen. Dat zou - volgens Elstat - een historisch record zijn. In 2012 ging het nog om 15,5 miljoen toeristen, een jaar waarin het land getroffen werd door een grote economische en politieke instabiliteit.

Volgens Elstat komt 88,1 procent van de toeristen uit Europa, Rusland inbegrepen (met 7,5 procent van de aankomsten). Griekenland krijgt het meest Duitsers (12,7 procent) op bezoek, gevolgd door de Britten (10,3 procent). Franse en Italiaanse toeristen vertegenwoordigen respectievelijk 6,4 en 5,4 procent van het totaal aantal toeristen. De resultaten van Elstat beklemtonen ook de vooruitgang van het aantal toeristen uit Turkije.

De toeristische sector presteerde in 2013 in ieder geval beter dan het streefdoel van 17 miljoen buitenlandse bezoekers. In 2013 had het Griekse toerisme onder meer baat bij de stabilisering van het politieke en sociale klimaat - met manifestaties en stakingen van kleinere omvang dan in 2012 het geval was.

Het toerisme is niet zomaar een schnabbel voor de Griekse overheid, want de sector neemt 17 procent van het Griekse bbp en 18 procent van de banen voor haar rekening. (Belga/BO).

Het aantal buitenlandse toeristen in Griekenland is in 2013 met 15,5 procent toegenomen tot bijna 18 miljoen. Uit de cijfers blijkt dat de toeristische sector in Griekenland in een goede conditie verkeerd om de economie aan te zwengelen.Van januari tot december nam het aantal buitenlandse toeristen die Griekenland een bezoekje brachten toe tot 17,9 miljoen. Dat zou - volgens Elstat - een historisch record zijn. In 2012 ging het nog om 15,5 miljoen toeristen, een jaar waarin het land getroffen werd door een grote economische en politieke instabiliteit. Volgens Elstat komt 88,1 procent van de toeristen uit Europa, Rusland inbegrepen (met 7,5 procent van de aankomsten). Griekenland krijgt het meest Duitsers (12,7 procent) op bezoek, gevolgd door de Britten (10,3 procent). Franse en Italiaanse toeristen vertegenwoordigen respectievelijk 6,4 en 5,4 procent van het totaal aantal toeristen. De resultaten van Elstat beklemtonen ook de vooruitgang van het aantal toeristen uit Turkije. De toeristische sector presteerde in 2013 in ieder geval beter dan het streefdoel van 17 miljoen buitenlandse bezoekers. In 2013 had het Griekse toerisme onder meer baat bij de stabilisering van het politieke en sociale klimaat - met manifestaties en stakingen van kleinere omvang dan in 2012 het geval was. Het toerisme is niet zomaar een schnabbel voor de Griekse overheid, want de sector neemt 17 procent van het Griekse bbp en 18 procent van de banen voor haar rekening. (Belga/BO).