Op 22 maart vorig jaar diende de familie Tempelsman een zwaarwichtige strafklacht in tegen de Antwerpse Diamantbank (KBC). Ze beweerde te beschikken over aanwijzingen dat medewerkers van de bank werden omgekocht om hun vroegere zakenpartner de hand boven het hoofd te houden. Een privaat onderzoeksbureau had in opdracht van de familie ook nog aanwijzingen gevonden van witwassen, oplichting en verduistering.

En toch komt er nu volgens de krant De Tijd van een gerechtelijk onderzoek naar de Antwerpse Diamantbank niets in huis. Het Antwerpse openbaar ministerie heeft er zich met hand en tand tegen verzet en krijgt daarin nu gelijk van de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling, vernam De Tijd van welingelichte bronnen. De familie Tempelsman tekent nu in een ultieme poging nog beroep aan bij het Hof van Cassatie.(Belga/RR)

Op 22 maart vorig jaar diende de familie Tempelsman een zwaarwichtige strafklacht in tegen de Antwerpse Diamantbank (KBC). Ze beweerde te beschikken over aanwijzingen dat medewerkers van de bank werden omgekocht om hun vroegere zakenpartner de hand boven het hoofd te houden. Een privaat onderzoeksbureau had in opdracht van de familie ook nog aanwijzingen gevonden van witwassen, oplichting en verduistering. En toch komt er nu volgens de krant De Tijd van een gerechtelijk onderzoek naar de Antwerpse Diamantbank niets in huis. Het Antwerpse openbaar ministerie heeft er zich met hand en tand tegen verzet en krijgt daarin nu gelijk van de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling, vernam De Tijd van welingelichte bronnen. De familie Tempelsman tekent nu in een ultieme poging nog beroep aan bij het Hof van Cassatie.(Belga/RR)