De economische groei in het laatste kwartaal van 2009 laat een herstel zien dat forser is dan verwacht. De VS klimt daarmee uit de zwaarste recessie in tientallen jaren.

Economen gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een groei met 4,7 procent tijdens het vierde kwartaal 2009.

Over heel 2009 kreeg de economie in de VS wel af te rekenen met een terugval met 2,4 procent. Dat stemt overeen met de slechtste prestatie sinds 1946.

Het consumentenvertrouwen, dat wordt beschouwd als de barometer om de economie te peilen, stijgt in januari tot het hoogste peil in twee jaar.

De vertrouwensindex van de universiteit van Michigan, die het consumentenvrtrouwen meet, klokt af op 74,4 punten tegen 72,5 in december. Analisten gingen gemiddeld uit van 73 punten in januari.

De economische groei in het laatste kwartaal van 2009 laat een herstel zien dat forser is dan verwacht. De VS klimt daarmee uit de zwaarste recessie in tientallen jaren. Economen gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een groei met 4,7 procent tijdens het vierde kwartaal 2009. Over heel 2009 kreeg de economie in de VS wel af te rekenen met een terugval met 2,4 procent. Dat stemt overeen met de slechtste prestatie sinds 1946. Het consumentenvertrouwen, dat wordt beschouwd als de barometer om de economie te peilen, stijgt in januari tot het hoogste peil in twee jaar. De vertrouwensindex van de universiteit van Michigan, die het consumentenvrtrouwen meet, klokt af op 74,4 punten tegen 72,5 in december. Analisten gingen gemiddeld uit van 73 punten in januari.