De nieuwe regels bestaan erin dat de handel van de S&P500-aandelen voor vijf minuten wordt stopgezet van zodra de koers in korte tijd tien procent (of meer) daalt of stijgt.

Het onderbreken van de handel geeft de markten de gelegenheid nieuwe kopers of verkopers aan te trekken, een "slimme" marktprijs vast te leggen en de handel "op een correcte en ordentelijke" manier voort te zetten, luidt het in een mededeling van de SEC.

Op dit moment is er slechts sprake van een pilootprogramma dat tot 10 december 2010 getest zal worden. Daarna beslissen de autoriteiten en de beurzen of de regels aangepast moeten worden en of de nieuwe spelregels ook zullen gelden voor andere aandelen.

De SEC geeft de betrokken partijen nu tien dagen de tijd om de maatregel te onderzoeken en te evalueren. Daarna start de 'pilot'.

Het volledige rapport vindt u hier (pdf)

De nieuwe regels bestaan erin dat de handel van de S&P500-aandelen voor vijf minuten wordt stopgezet van zodra de koers in korte tijd tien procent (of meer) daalt of stijgt. Het onderbreken van de handel geeft de markten de gelegenheid nieuwe kopers of verkopers aan te trekken, een "slimme" marktprijs vast te leggen en de handel "op een correcte en ordentelijke" manier voort te zetten, luidt het in een mededeling van de SEC. Op dit moment is er slechts sprake van een pilootprogramma dat tot 10 december 2010 getest zal worden. Daarna beslissen de autoriteiten en de beurzen of de regels aangepast moeten worden en of de nieuwe spelregels ook zullen gelden voor andere aandelen. De SEC geeft de betrokken partijen nu tien dagen de tijd om de maatregel te onderzoeken en te evalueren. Daarna start de 'pilot'. Het volledige rapport vindt u hier (pdf)