Na het Huis van Afgevaardigden, keurde woensdag ook de Senaat de tekst goed, met 68 stemmen tegen 29. De wet zal nu ter ondertekening voorgelegd worden aan president Obama. Hij hoopt dat dit pakket maatregelen het eerste zal zijn "in een hele reeks, dat er mee voor zal zorgen dat mensen overal in Amerika weer werk zullen vinden".

De situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt wordt aanzien als een van de grootste uitdagingen van de president. De werkloosheid bedroeg in februari 9,7 procent, wat extreem hoog is naar Amerikaanse normen.

Vorig jaar werd al eens een economisch herstelpan van 787 miljard dollar goedgekeurd. Volgens het Witte Huis konden daardoor al minstens twee miljoen Amerikanen van de werkloosheid gered worden. Hoewel de economie opnieuw aantrekt, verwacht de regering slechts een geleidelijke verbetering van de arbeidsmarkt.

Na het Huis van Afgevaardigden, keurde woensdag ook de Senaat de tekst goed, met 68 stemmen tegen 29. De wet zal nu ter ondertekening voorgelegd worden aan president Obama. Hij hoopt dat dit pakket maatregelen het eerste zal zijn "in een hele reeks, dat er mee voor zal zorgen dat mensen overal in Amerika weer werk zullen vinden". De situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt wordt aanzien als een van de grootste uitdagingen van de president. De werkloosheid bedroeg in februari 9,7 procent, wat extreem hoog is naar Amerikaanse normen. Vorig jaar werd al eens een economisch herstelpan van 787 miljard dollar goedgekeurd. Volgens het Witte Huis konden daardoor al minstens twee miljoen Amerikanen van de werkloosheid gered worden. Hoewel de economie opnieuw aantrekt, verwacht de regering slechts een geleidelijke verbetering van de arbeidsmarkt.