Het federale kernkabinet heeft dan toch een akkoord bereikt over de Belfiustop.

Dat is in regeringskringen vernomen. Het is nu nog wachten op officiële bevestiging van de staatsbank, die de benoemingen nog moet goedkeuren in de raad van bestuur.

Voormalig gouverneur van de Nationale Bank Guy Quaden zou tijdelijk voorzitter worden van de bank, om uiteindelijk de fakkel door te geven aan huidig Belfius-CEO Jos Clijsters. Marc Raisière, topman van de verzekeringstak van Belfius, zou dan op zijn beurt CEO worden.

N-VA: 'Quaden niet eens weerhouden voor raad van bestuur'

Guy Quaden is door headhunter Egon Zehnder niet eens weerhouden voor de raad van bestuur van Belfius. Dat zegt N-VA in een reactie op de benoeming van Quaden.

Volgens de partij door zijn magere prestatie als gouverneur van de Nationale Bank bij de bankenreddingen van 2008 en door het onderschatten van de gevolgen van de val van de bank Lehman Brothers voor ons land.

"Dit is een slag in het gezicht van de belastingbetaler die nog altijd mag opdraaien voor de bankencrisis en nog steeds garant staat voor de overheidsbank Belfius", vindt N-VA. "Dit tast het vertrouwen in de politiek danig aan", stelt de partij bij monde van volksvertegenwoordiger Peter Dedecker. (Belga/KVDA/SD)

Het federale kernkabinet heeft dan toch een akkoord bereikt over de Belfiustop. Dat is in regeringskringen vernomen. Het is nu nog wachten op officiële bevestiging van de staatsbank, die de benoemingen nog moet goedkeuren in de raad van bestuur. Voormalig gouverneur van de Nationale Bank Guy Quaden zou tijdelijk voorzitter worden van de bank, om uiteindelijk de fakkel door te geven aan huidig Belfius-CEO Jos Clijsters. Marc Raisière, topman van de verzekeringstak van Belfius, zou dan op zijn beurt CEO worden.N-VA: 'Quaden niet eens weerhouden voor raad van bestuur'Guy Quaden is door headhunter Egon Zehnder niet eens weerhouden voor de raad van bestuur van Belfius. Dat zegt N-VA in een reactie op de benoeming van Quaden. Volgens de partij door zijn magere prestatie als gouverneur van de Nationale Bank bij de bankenreddingen van 2008 en door het onderschatten van de gevolgen van de val van de bank Lehman Brothers voor ons land. "Dit is een slag in het gezicht van de belastingbetaler die nog altijd mag opdraaien voor de bankencrisis en nog steeds garant staat voor de overheidsbank Belfius", vindt N-VA. "Dit tast het vertrouwen in de politiek danig aan", stelt de partij bij monde van volksvertegenwoordiger Peter Dedecker. (Belga/KVDA/SD)