De rente op Spaanse obligaties voor een termijn van tien jaar zakt woensdagvoormiddag met 9 basispunten tot onder de kritieke grens van 7 procent. Ook de Italiaanse langetermijnrente zakt met 7 basispunten tot onder de al even kritieke grens van 6 procent. Rond 15 uur zakt de Spaanse rente verder met 27 basispunten tot 6,6 procent, en de Italiaanse met 17 basispunten tot 5,7 procent.

Het andere staatspapier in Europa werd duurder. De rente op de Duitse bunds - de referentie in de eurozone - stijgt met 5 basispunten tot 1,57 procent.

De meeste Europese beursindexen trappelen woensdag ter plaatse. Euronext Brussel rondt de handelsdag 0,11 procent hoger af tot 2.152,35 punten. KBC was uitblinker in de sterindex Bel20. Het aandeel van de bank-verzekeraar noteert 2,88 procent in de plus. Ook elders in Europa boeken de indexen beperkte winsten. In Frankfurt sluit de Dax 0,45 procent hoger af, terwijl beleggers in Parijs de CAC40 0,28 procent hoger sturen. De FTSE100 in Londen koerst 0,64 procent hoger.

De druk op de eurozone neemt wat af, nadat de Europese leiders op de G20-top in het Mexicaanse Los Cabos hebben laten weten te blijven werken aan een versterking van de eurozone.

De Italiaanse premier Mario Monti drong er daarbij op aan Europese noodfondsen zonder strenge voorwaarden in staat te stellen obligaties van eurolanden op te kopen. Dat zou moeten gebeuren om een sterke stijging van de rentelasten voor die landen te voorkomen. (Belga/BO)

De rente op Spaanse obligaties voor een termijn van tien jaar zakt woensdagvoormiddag met 9 basispunten tot onder de kritieke grens van 7 procent. Ook de Italiaanse langetermijnrente zakt met 7 basispunten tot onder de al even kritieke grens van 6 procent. Rond 15 uur zakt de Spaanse rente verder met 27 basispunten tot 6,6 procent, en de Italiaanse met 17 basispunten tot 5,7 procent.Het andere staatspapier in Europa werd duurder. De rente op de Duitse bunds - de referentie in de eurozone - stijgt met 5 basispunten tot 1,57 procent. De meeste Europese beursindexen trappelen woensdag ter plaatse. Euronext Brussel rondt de handelsdag 0,11 procent hoger af tot 2.152,35 punten. KBC was uitblinker in de sterindex Bel20. Het aandeel van de bank-verzekeraar noteert 2,88 procent in de plus. Ook elders in Europa boeken de indexen beperkte winsten. In Frankfurt sluit de Dax 0,45 procent hoger af, terwijl beleggers in Parijs de CAC40 0,28 procent hoger sturen. De FTSE100 in Londen koerst 0,64 procent hoger. De druk op de eurozone neemt wat af, nadat de Europese leiders op de G20-top in het Mexicaanse Los Cabos hebben laten weten te blijven werken aan een versterking van de eurozone. De Italiaanse premier Mario Monti drong er daarbij op aan Europese noodfondsen zonder strenge voorwaarden in staat te stellen obligaties van eurolanden op te kopen. Dat zou moeten gebeuren om een sterke stijging van de rentelasten voor die landen te voorkomen. (Belga/BO)