Het aantal dollarmiljonairs groeide in België sterker dan in Europa in zijn geheel, al is er een risico dat de schuldencrisis ook ons land aantast.

Dat stelden Capgemini en Merrill Lynch woensdag in hun World Wealth Report.

Samen waren de dollarmiljonairs - mensen die, exclusief hun eerste woning, een te beleggen vermogen hebben van meer dan één miljoen dollar - in 2010 goed voor een vermogen van 42.700 miljard dollar. Dat is bijna 10 procent meer dan de 39.000 miljard dollar van het jaar daarvoor. Noord-Amerika telt nog altijd de meeste dollarmiljonairs, maar voor het eerst gaat Azië (de regio Azië-Stille Oceaan) Europa in aantallen voorbij. In 2009 hadden de Aziatische miljonairs de Europese rijken al in vermogen overvleugeld.

Ondanks de forse groeipercentages in opkomende economieën als India en China, woont meer dan de helft (53 procent) van alle dollarmiljonairs nog altijd in de VS, Japan en Duitsland. India stijgt naar de twaalfde plaats, ten nadele van het onder een hoge schuldenlast gebukt gaande Spanje dat naar plek 14 zakt.

België telt 75.600 dollarmiljonairs, of 9,8 procent meer dan in 2009, toen er 68.800 waren. In Europa als geheel waren er 6,3 procent meer rijken. Van die ruim 75.000 dollarmiljonairs in ons land zijn er naar schatting 750 tot 1.000 "superrijk", met een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar. Martin Dieussaert, vice-voorzitter van Capgemini België, wees erop dat alle indicatoren in België positief zijn, behalve die van de nationale schuld.

"Gezien de hoge volatiliteit die er in de markten blijft zitten, is er een risico dat de crisis van de openbare schuld naar ons land uitbreidt", stelde Dieussaert. (Belga)

Het aantal dollarmiljonairs groeide in België sterker dan in Europa in zijn geheel, al is er een risico dat de schuldencrisis ook ons land aantast. Dat stelden Capgemini en Merrill Lynch woensdag in hun World Wealth Report. Samen waren de dollarmiljonairs - mensen die, exclusief hun eerste woning, een te beleggen vermogen hebben van meer dan één miljoen dollar - in 2010 goed voor een vermogen van 42.700 miljard dollar. Dat is bijna 10 procent meer dan de 39.000 miljard dollar van het jaar daarvoor. Noord-Amerika telt nog altijd de meeste dollarmiljonairs, maar voor het eerst gaat Azië (de regio Azië-Stille Oceaan) Europa in aantallen voorbij. In 2009 hadden de Aziatische miljonairs de Europese rijken al in vermogen overvleugeld. Ondanks de forse groeipercentages in opkomende economieën als India en China, woont meer dan de helft (53 procent) van alle dollarmiljonairs nog altijd in de VS, Japan en Duitsland. India stijgt naar de twaalfde plaats, ten nadele van het onder een hoge schuldenlast gebukt gaande Spanje dat naar plek 14 zakt. België telt 75.600 dollarmiljonairs, of 9,8 procent meer dan in 2009, toen er 68.800 waren. In Europa als geheel waren er 6,3 procent meer rijken. Van die ruim 75.000 dollarmiljonairs in ons land zijn er naar schatting 750 tot 1.000 "superrijk", met een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar. Martin Dieussaert, vice-voorzitter van Capgemini België, wees erop dat alle indicatoren in België positief zijn, behalve die van de nationale schuld. "Gezien de hoge volatiliteit die er in de markten blijft zitten, is er een risico dat de crisis van de openbare schuld naar ons land uitbreidt", stelde Dieussaert. (Belga)