Naast Crédit Suisse heeft ook de Zwitserse bank UBS schade van honderden miljoenen dollars geleden door het debacle rond investeringsfonds Archegos. Het financieel concern, geleid door de Nederlander Ralph Hamers, meldt bij zijn kwartaalcijfers dat het schandaal de zakenbanktak 774 miljoen dollar heeft gekost.

De Belgische spaarbank Argenta moet van de beurswaakhond FSMA een minnelijke schikking van 200.000 euro betalen. Aanleiding is het 'ontbreken van een adequaat detectiesysteem bij Argenta voor het opsporen en identificeren van orders en transacties die handel met voorwetenschap en marktmanipulatie of pogingen daartoe kunnen vormen.'

Het consumentenvertrouwen, dat in maart was gestegen tot het peil van voor de coronacrisis, heeft in april een lichte tik gekregen. De consumenten zijn iets pessimistischer gestemd over de evolutie van de economie en van de werkloosheid de komende maanden, blijkt uit de maandelijkse bevraging van de Nationale Bank.

ABN AMRO schikt voor 480 miljoen euro met het Nederlandse openbaar ministerie (OM) omdat de bank tekortschoot bij het tegengaan van witwassen. 'Hiermee sluiten we een pijnlijk en teleurstellend hoofdstuk af in de geschiedenis van ABN AMRO', laat topman Robert Swaak weten.

Er komt maar geen einde aan de meldingen van records op de New Yorkse aandelenbeurzen. Gesteund door de ongekende economische groei in China zijn de belangrijkste graadmeters op Wall Street vrijdag met winsten gesloten. Coinbase, een groot handelsplatform voor cryptovaluta, profiteerde van stormachtige handel in digitale munten.

KBC vertrekt mogelijk uit Ierland. De bank-verzekeraar heeft een principeovereenkomst gesloten met concurrent Bank of Ireland over een overname van de gezonde kredieten, meldt ze. Voor de kredieten met terugbetalingsproblemen zoekt KBC nog een oplossing.

MoneyTalk

Kredietbeoordelaar Moody's is positiever over de vooruitzichten voor de Belgische bankensector. Volgens Moody's nemen de risico's die door de coronacrisis werden veroorzaakt geleidelijk af en hebben veel banken werk gemaakt van het aanvullen van buffers, om eventuele verliezen op leningen die mogelijk niet worden terugbetaald op te vangen.