MoneyTalk

Luc Vandergoten (Cash2All): 'Cash zal nog minstens tien jaar de dienst uitmaken'

De banken hebben de voorbije jaren op grote schaal kantoren gesloten. Daardoor zijn er almaar meer Belgische gemeenten die het zonder geldautomaat moeten stellen. Vaak tot grote frustratie van hun klanten en van de lokale kleinhandelaars. Het Belgische IT-bedrijf Contraste Consulting, met Luc Vandergoten als general manager, kaart het probleem aan en dokterde een oplossing uit.

Inflatie daalt tot 2 procent

De inflatie in België is in het eerste kwartaal van het jaar gedaald tegenover het laatste kwartaal vorig jaar. Ook het verschil met de buurlanden is kleiner geworden. De prijzen voor elektriciteit en aardgas blijven evenwel stijgen, blijkt uit cijfers van het Prijzenobservatorium.

Knack

Budget voor geneesmiddelen werd vorig jaar met bijna 400 miljoen euro overschreden

Het budget voor geneesmiddelen is in 2018 met 392 miljoen euro overschreden. Dat is bijna de helft meer dan een jaar voordien. Op vier jaar tijd werd werd meer dan één miljard euro meer uitgegeven dan begroot. 'Vooral de nieuwe, vaak peperdure geneesmiddelen zorgen voor een ontsporing van het budget. En dat terwijl de klinische meerwaarde vaak onzeker is', zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.

DataNews

Samsung rekent op laagste winst in twee jaar

Samsung koerst af op zijn laagste kwartaalresultaat in iets meer dan twee jaar. Het concern heeft naar eigen zeggen last van dalende chipprijzen en een afnemende vraag naar displaypanelen. Ook neemt de concurrentie op het vlak van smartphones verder toe.

Deutsche Bank en Commerzbank spreken over mogelijke fusie

Deutsche Bank en Commerzbank gaan gesprekken opstarten over een mogelijke fusie. Dat heeft het Duitse persbureau DPA vernomen uit bankierskringen en wordt bevestigd door de banken. Er wordt al maanden gespeculeerd over een samengaan tussen beide banken.

Uit het magazine

Waarom diesel heeft afgedaan in België

Wolfgang Riepl

België stond lang bekend als hét dieselland. Nergens in Europa reden procentueel meer diesels dan hier. Dat is in snel tempo veranderd. Vooral de particulier laat het afweten, door de schandalen en de onduidelijke wetgeving. Het milieu wordt er daarom niet beter van, want vooral benzinewagens vervangen de diesels.