De inflatie in België is in april voor de derde maand op rij gedaald. Op het eerste gezicht opmerkelijk, aangezien er de afgelopen weken melding werd gemaakt van forse prijsstijgingen in de supermarkten.

De coronacrisis zorgt voor een ongeziene ineenstorting van het vertrouwen van de consument. Dat blijkt uit de maandelijkse bevraging door de Nationale Bank. Bovendien blijkt één op de acht gezinnen financieel 'uiterst kwetsbaar' voor de crisis.

De inflatie is in maart gedaald naar 0,62 procent. Dat meldt het Belgisch statistiekbureau Statbel. Het is de tweede maand op rij dat de inflatie daalt.

MoneyTalk

De banken spelen de komende maanden een belangrijke rol in het draaiende houden van de economie. Zij moeten kredieten blijven toekennen en afbetalingen uitstellen voor wie het nodig heeft. Welke bankzaken kunnen we vanop afstand regelen en welke niet? De redactie legde haar oor te luisteren bij elf banken.

MoneyTalk

Na de banksector, gaat ook de verzekeringssector een inspanning leveren om de negatieve impact van de coronacrisis te verzachten voor mensen die hierdoor in de financiële problemen zijn gekomen. Sectororganisatie Assuralia bereikte hierover een akkoord, met behulp van de Nationale Bank, de FSMA en de regering, zo raakte donderdag bekend. De verzekeraars beloven de volgende maanden 'soepel om te springen met klanten in nood en ervoor te zorgen dat ze blijvend beschermd worden'.