Er komt een basisbankdienst voor ondernemingen die al drie keer werden geweigerd door een kredietinstelling. Dat staat in een wetsvoorstel van CD&V, dat woensdag unaniem groen licht kreeg in de bevoegde Kamercommissie, behalve van PVDA. Het voorstel moet voorkomen dat ondernemingen geen bankrekening kunnen openen, waardoor ze hun zelfstandige activiteiten niet kunnen uitoefenen. De tekst verhuist nu naar de plenaire vergadering.

MoneyTalk

Vier op de tien van de Belgische jongvolwassenen ligt soms wakker van zijn financiële situatie. Voorts zegt 36 procent regelmatig bang te zijn dat zijn bankkaart geweigerd wordt in de winkel. Het gebrek aan financiële kennis gaat samen met een lage mate aan financiële betrokkenheid, blijkt uit onderzoek van Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector.

MoneyTalk

Beursuitbater Euronext heeft een 'niet-bindend bod' ingediend om Borsa Italiana, de uitbater van de beurs van Milaan, in handen te krijgen. Dat heeft Euronext, dat ook de beurs van Brussel beheert, maandag aangekondigd.

MoneyTalk
Uit het magazine

De beurs is weer hip. In juni kwam het farmabedrijf Hyloris naar de beurs van Brussel. In juli trok het biotechbedrijf iTeos naar Nasdaq. Begin september kondigden de slaap- apneu-specialist Nyxoah en het fintechbedrijf Unifiedpost een notering op Euronext Brussel aan. En ook de verhuurder van sociale woningen Inclusio zou in de herfst op de beurs willen staan. Voor welke bedrijven is de beurs de beste optie?

De inflatie in de eurozone is in augustus voor het eerst sinds mei 2016 ondedr nul gezakt. De prijzen van consumentengoederen daalden met gemiddeld 0,2 procent tegenover augustus vorig jaar, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag.