Sven Vonck

Erfovereenkomsten bestaan nog maar sinds 2018. Daarin kunnen ouders tijdens hun leven afspraken maken over schenkingen en andere voordelen die de kinderen hebben gekregen, zoals dure studies of opvang voor de kinderen.

De inflatie in de eurozone is ook in september negatief gebleven. Volgens een eerste raming van het Europese statistiekbureau Eurostat ging het om een daling van 0,3 procent.

Goede doelen en stichtingen van openbaar nut lijden zwaar onder de coronacrisis. Daarom wordt het fiscale voordeel van giften aan erkende instellingen in 2020 opgetrokken van 45 naar 60 procent.

De inflatie is in september licht gestegen en bedraagt nu 0,90 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Belgische statistiekbureau Statbel heeft vrijgegeven.

Er komt een basisbankdienst voor ondernemingen die al drie keer werden geweigerd door een kredietinstelling. Dat staat in een wetsvoorstel van CD&V, dat woensdag unaniem groen licht kreeg in de bevoegde Kamercommissie, behalve van PVDA. Het voorstel moet voorkomen dat ondernemingen geen bankrekening kunnen openen, waardoor ze hun zelfstandige activiteiten niet kunnen uitoefenen. De tekst verhuist nu naar de plenaire vergadering.