Vandaag opent de CEO van AB InBev Carlos Brito officieel de werken voor een nieuwe brouwlijn in de AB InBev-brouwerij van Leuven. Meteen ook de gelegenheid voor een kennismaking met de Vlaming Bart Grieten, het nieuwe hoofd brouwerijen voor Europa.

Het gaat goed met de AB InBev-brouwerijen in ons land. Van sluitingen is al lang geen sprake meer. Integendeel. Zowel Hoegaarden, Jupille als Leuven wordt uitgebreid. In Hoegaarden en Leuven wordt de productiecapaciteit uitgebreid. De officiële start voor de nieuwe productielijn in Leuven, goed voor 3 miljoen hectoliter extra, wordt vandaag 22 februari in de vooravond gegeven door CEO Carlos Brito. In Jupille wordt de afvulcapaciteit verhoogd. De uitbreidingen hebben alles te maken met de stijgende export van de AB InBev-bieren (vooral Hoegaarden, Leffe en Stella Artois).

Die uitbreidingen zijn voor een groot deel het werk van Ludo Degelin. Het huidige hoofd brouwerijen voor Europa (van Engeland tot en met Rusland) vierde de voorbije week zijn afscheid bij de onderneming. Na een loopbaan van liefst 37 jaar - hij begon er in 1979 - verlaat de 60-jarige Degelin in maart de onderneming.

Zijn opvolger is ook een Vlaming: Bart Grieten, een man uit de eigen rangen. De ingenieur werkt al twintig jaar bij AB InBev en is nu de verantwoordelijke van de brouwerijen, de engineering, de planning en de logistiek in de Benelux en Zuid-Europa (Frankrijk, Italië, Spanje).

Het gaat goed met de AB InBev-brouwerijen in ons land. Van sluitingen is al lang geen sprake meer. Integendeel. Zowel Hoegaarden, Jupille als Leuven wordt uitgebreid. In Hoegaarden en Leuven wordt de productiecapaciteit uitgebreid. De officiële start voor de nieuwe productielijn in Leuven, goed voor 3 miljoen hectoliter extra, wordt vandaag 22 februari in de vooravond gegeven door CEO Carlos Brito. In Jupille wordt de afvulcapaciteit verhoogd. De uitbreidingen hebben alles te maken met de stijgende export van de AB InBev-bieren (vooral Hoegaarden, Leffe en Stella Artois).Die uitbreidingen zijn voor een groot deel het werk van Ludo Degelin. Het huidige hoofd brouwerijen voor Europa (van Engeland tot en met Rusland) vierde de voorbije week zijn afscheid bij de onderneming. Na een loopbaan van liefst 37 jaar - hij begon er in 1979 - verlaat de 60-jarige Degelin in maart de onderneming.Zijn opvolger is ook een Vlaming: Bart Grieten, een man uit de eigen rangen. De ingenieur werkt al twintig jaar bij AB InBev en is nu de verantwoordelijke van de brouwerijen, de engineering, de planning en de logistiek in de Benelux en Zuid-Europa (Frankrijk, Italië, Spanje).