Vlaamse topman verlaat AB InBev Duitsland

© belga
Wolfgang Riepl
Wolfgang Riepl redacteur bij Trends

De Vlaming Chris Cools (46) verlaat AB InBev Duitsland. Hij was sinds het voorjaar 2010 Geschäftsführer van de Duitse divisie van de brouwgigant. Volgens de gespecialiseerde nieuwsbrief Brauwelt International was hij de zesde in tien jaar in die functie.

Cools stond 3,5 jaar aan het hoofd van AB InBev Duitsland, waaronder ook Zwitserland en Oostenrijk vallen. De divisie was vorig jaar goed voor een volume van 8,7 miljoen hectoliter, een gelijkaardig volume als dat van 2010, toen het 8,64 miljoen hectoliter bedroeg. Deze zomer liet Cools in Trends nog weten dat hij Leffe wilde invoeren in Duitsland.

De Belgisch-Braziliaanse brouwgroep bekleedt de tweede plaats op de Duitse markt in het winkelsegment, na de Radeberger-groep. Half oktober kondigde AB InBev het ontslag aan van 151 werknemers in de vestiging in Bremen, waar ook het Duitse vlaggenschip Beck’s wordt gebrouwen.

AB InBev maakte eerder al bekend dat de Vlaming Jo Van Biesbroeck zijn functie van hoofd West-Europa verliet en hoofd strategie van de groep werd. De divisies West- en Oost-Europa werden samengevoegd en vallen onder de leiding van de Brit Stuart MacFarlane. De wissel aan de Europese top heeft nu ook gevolgen op landenniveau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content