Volgens de tewerkstellingsmonitor steeg de tewerkstelling bij de kmo's tijdens de eerste jaarhelft van 2015 met 3.700 jobs, maar sneuvelden er in de tweede jaarhelft 3.100 jobs.

In vergelijking met 2014 steeg de structurele tewerkstelling in 2015 met een procentpunt. Unizo merkt op dat de toename van de structurele tewerkstelling het sterkst was in de eerste jaarhelft, en bleef ze in het vierde kwartaal 'min of meer status quo'.

"Het netto-resultaat is wel positief. We zitten nog niet aan de grote volumes van voor de crisis, maar het is wel een teken van heropleving. Kmo's hebben opnieuw ruimte om te investeren, wat automatisch extra tewerkstelling met zich brengt", verduidelijkt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

De ondernemersorganisatie benadrukt dat de regering moet blijven investeren in een ondernemersvriendelijk klimaat. De taxshift en bijhorende lastenverlagingen voeden in elk geval het aanwervingsbeleid van kmo's, aldus Unizo.

De kmo-tewerkstellingsmonitor van Unizo en ADMB peilt de evolutie van de structurele werkgelegenheid - meer bepaald de tewerkstelling op basis van contracten van onbepaalde duur - bij de Vlaamse kmo's. De monitor is gebaseerd op de gegevens van 23.000 kmo's in Vlaanderen, die in totaal 160.000 werknemers tewerkstellen.

(Belga/BO)

Volgens de tewerkstellingsmonitor steeg de tewerkstelling bij de kmo's tijdens de eerste jaarhelft van 2015 met 3.700 jobs, maar sneuvelden er in de tweede jaarhelft 3.100 jobs.In vergelijking met 2014 steeg de structurele tewerkstelling in 2015 met een procentpunt. Unizo merkt op dat de toename van de structurele tewerkstelling het sterkst was in de eerste jaarhelft, en bleef ze in het vierde kwartaal 'min of meer status quo'."Het netto-resultaat is wel positief. We zitten nog niet aan de grote volumes van voor de crisis, maar het is wel een teken van heropleving. Kmo's hebben opnieuw ruimte om te investeren, wat automatisch extra tewerkstelling met zich brengt", verduidelijkt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. De ondernemersorganisatie benadrukt dat de regering moet blijven investeren in een ondernemersvriendelijk klimaat. De taxshift en bijhorende lastenverlagingen voeden in elk geval het aanwervingsbeleid van kmo's, aldus Unizo. De kmo-tewerkstellingsmonitor van Unizo en ADMB peilt de evolutie van de structurele werkgelegenheid - meer bepaald de tewerkstelling op basis van contracten van onbepaalde duur - bij de Vlaamse kmo's. De monitor is gebaseerd op de gegevens van 23.000 kmo's in Vlaanderen, die in totaal 160.000 werknemers tewerkstellen. (Belga/BO)