De aandeelhouders van Van Gansewinkel ontvangen in totaal 366 miljoen euro cash van Shanks. Daarnaast krijgen ze een belang van 23,8 procent in het fusiebedrijf. De overname vertegenwoordigt zo een totale waarde van 562 miljoen euro. De deal moet nog worden goedgekeurd door aandeel- en toezichthouders en wordt naar verwachting in december afgerond.

Vorig jaar werd Van Gansewinkel, dat actief is in België en Nederland, nog verkocht aan zijn schuldeisers. Daarmee werd de schuldenlast van het bedrijf aanzienlijk verkleind. Het wist daardoor afgelopen jaar weer zwarte cijfers te schrijven.

Banenverlies

Eerder bleek al dat de fusie banen zal kosten. Van Gansewinkel-topman Marc Zwaaneveld kon donderdagochtend nog niet aangeven hoeveel jobs er zullen verdwijnen, maar stelde wel dat het een "relatief klein" aantal zal zijn ten opzichte van de bijna 8.000 arbeidsplaatsen die de beide bedrijven nu vertegenwoordigen.

Zwaaneveld benadrukte de mogelijkheden voor het fusiebedrijf om te investeren in duurzame afvalverwerking, gericht op volledig hergebruik. Hij wees daarbij op de ambitie van de Nederlandse regering om de economie in 2050 volledig op herbruikbare grondstoffen te laten draaien. "Dat is een ambitieus streven dat we ondersteunen. Samen kunnen we klanten beter helpen bij die transformatie."

Shanks Group is met ongeveer 3.500 werknemers actief in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Canada. In het vorige boekjaar werd een omzet van ruim 800 miljoen euro behaald. Van Gansewinkel was vorig jaar met zo'n 4.350 werknemers goed voor een omzet van 945 miljoen euro. (Belga/NS)

De aandeelhouders van Van Gansewinkel ontvangen in totaal 366 miljoen euro cash van Shanks. Daarnaast krijgen ze een belang van 23,8 procent in het fusiebedrijf. De overname vertegenwoordigt zo een totale waarde van 562 miljoen euro. De deal moet nog worden goedgekeurd door aandeel- en toezichthouders en wordt naar verwachting in december afgerond.Vorig jaar werd Van Gansewinkel, dat actief is in België en Nederland, nog verkocht aan zijn schuldeisers. Daarmee werd de schuldenlast van het bedrijf aanzienlijk verkleind. Het wist daardoor afgelopen jaar weer zwarte cijfers te schrijven. Eerder bleek al dat de fusie banen zal kosten. Van Gansewinkel-topman Marc Zwaaneveld kon donderdagochtend nog niet aangeven hoeveel jobs er zullen verdwijnen, maar stelde wel dat het een "relatief klein" aantal zal zijn ten opzichte van de bijna 8.000 arbeidsplaatsen die de beide bedrijven nu vertegenwoordigen.Zwaaneveld benadrukte de mogelijkheden voor het fusiebedrijf om te investeren in duurzame afvalverwerking, gericht op volledig hergebruik. Hij wees daarbij op de ambitie van de Nederlandse regering om de economie in 2050 volledig op herbruikbare grondstoffen te laten draaien. "Dat is een ambitieus streven dat we ondersteunen. Samen kunnen we klanten beter helpen bij die transformatie." Shanks Group is met ongeveer 3.500 werknemers actief in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Canada. In het vorige boekjaar werd een omzet van ruim 800 miljoen euro behaald. Van Gansewinkel was vorig jaar met zo'n 4.350 werknemers goed voor een omzet van 945 miljoen euro. (Belga/NS)