De daling is volgens de supermarktketen te wijten aan de stakingen in de winkels en het distributienetwerk en van een deflatie van 0,7 procent.

Delhaize publiceerde maandagochtend voorlopige cijfers voor het vierde kwartaal en het hele jaar 2014. Specifieke winstcijfers voor België geeft Delhaize niet.

Wereldwijd boekte de keten vorig jaar een onderliggende bedrijfswinst van 764 miljoen euro. De omzet steeg dan weer met 3,7 procent tot 21,4 miljard euro, wat Delhaize vooral te danken heeft aan goede prestaties in de Verenigde Staten. In België daalde de omzet vorig jaar met 3 procent tot 4,9 miljard euro.

"In 2014 hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt op een aantal gebieden en geloven we dat de strategie, zoals aangekondigd in maart 2014, goed ontvangen is bij alle belanghebbenden", zegt CEO Frans Muller in een persbericht.

"Hoewel we beseffen dat er nog veel werk moet worden verzet om onze ambities en doelstellingen te realiseren, vertrouw ik op de kwaliteiten van ons team."

Delhaize gaat in België door een grote herstructurering, waarbij de keten 2.500 werknemers wil ontslaan en veertien supermarkten wil sluiten. Muller zegt de ambitie te hebben om binnenkort een definitief akkoord rond het 'transformatieplan' te bereiken met de sociale partners. (Belga/NS)

De daling is volgens de supermarktketen te wijten aan de stakingen in de winkels en het distributienetwerk en van een deflatie van 0,7 procent. Delhaize publiceerde maandagochtend voorlopige cijfers voor het vierde kwartaal en het hele jaar 2014. Specifieke winstcijfers voor België geeft Delhaize niet. Wereldwijd boekte de keten vorig jaar een onderliggende bedrijfswinst van 764 miljoen euro. De omzet steeg dan weer met 3,7 procent tot 21,4 miljard euro, wat Delhaize vooral te danken heeft aan goede prestaties in de Verenigde Staten. In België daalde de omzet vorig jaar met 3 procent tot 4,9 miljard euro. "In 2014 hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt op een aantal gebieden en geloven we dat de strategie, zoals aangekondigd in maart 2014, goed ontvangen is bij alle belanghebbenden", zegt CEO Frans Muller in een persbericht. "Hoewel we beseffen dat er nog veel werk moet worden verzet om onze ambities en doelstellingen te realiseren, vertrouw ik op de kwaliteiten van ons team."Delhaize gaat in België door een grote herstructurering, waarbij de keten 2.500 werknemers wil ontslaan en veertien supermarkten wil sluiten. Muller zegt de ambitie te hebben om binnenkort een definitief akkoord rond het 'transformatieplan' te bereiken met de sociale partners. (Belga/NS)