"In België kwam de omzet van Ikea Groep uit op 836 miljoen euro. "De succesvolle opening van twee nieuwe Ikea-woonwarenhuizen in Hasselt en Bergen was duidelijk de belangrijkste groeifactor", klinkt het dinsdag in een persbericht. Sinds de opening in februari lokten de twee vestigingen al meer dan 2,1 miljoen bezoekers. De Zweedse keten heeft voorts winkels in Aarlen, Anderlecht, Gent, Hognoul, Wilrijk en Zaventem.

Meer omzet

Wereldwijd was er 7,1 procent meer omzet. Na verrekening van wisselkoerseffecten steeg de omzet met 7,9 procent en op vergelijkbare basis qua aantal winkels was er een groei van 4,8 procent. "De Ikea Groep heeft wederom een goed jaar achter de rug en verwelkomde 783 miljoen bezoekers in onze woonwarenhuizen", aldus voorzitter en CEO Peter Agnefjäll. Ook Ikea's jaarthema 'voedsel' speelde een gunstige rol wereldwijd en in België.

China, Australië, Canada en Polen zijn voor het bedrijf de snelst groeiende markten en Duitsland is de belangrijkste markt. Het voorbije jaar opende de Ikea Groep twaalf nieuwe woonwarenhuizen en negentien afhaal- en bestelpunten. Komend jaar volgen de eerste woonwarenhuizen in India en Servië.

Ikea Groep, gevestigd in Nederland, is de eigenaar van de meeste Ikea winkels (328 eind vorig boekjaar). De groep exploiteert de winkels via franchiseovereenkomsten met die andere Ikea-entiteit, Inter Ikea Systems. Dat Nederlandse bedrijf is de eigenaar van het Ikea Concept en de wereldwijde franchisegever van Ikea.

Het jaaroverzicht van Ikea Groep met alle cijfers volgt in december. (Belga/NS)

"In België kwam de omzet van Ikea Groep uit op 836 miljoen euro. "De succesvolle opening van twee nieuwe Ikea-woonwarenhuizen in Hasselt en Bergen was duidelijk de belangrijkste groeifactor", klinkt het dinsdag in een persbericht. Sinds de opening in februari lokten de twee vestigingen al meer dan 2,1 miljoen bezoekers. De Zweedse keten heeft voorts winkels in Aarlen, Anderlecht, Gent, Hognoul, Wilrijk en Zaventem. Wereldwijd was er 7,1 procent meer omzet. Na verrekening van wisselkoerseffecten steeg de omzet met 7,9 procent en op vergelijkbare basis qua aantal winkels was er een groei van 4,8 procent. "De Ikea Groep heeft wederom een goed jaar achter de rug en verwelkomde 783 miljoen bezoekers in onze woonwarenhuizen", aldus voorzitter en CEO Peter Agnefjäll. Ook Ikea's jaarthema 'voedsel' speelde een gunstige rol wereldwijd en in België. China, Australië, Canada en Polen zijn voor het bedrijf de snelst groeiende markten en Duitsland is de belangrijkste markt. Het voorbije jaar opende de Ikea Groep twaalf nieuwe woonwarenhuizen en negentien afhaal- en bestelpunten. Komend jaar volgen de eerste woonwarenhuizen in India en Servië. Ikea Groep, gevestigd in Nederland, is de eigenaar van de meeste Ikea winkels (328 eind vorig boekjaar). De groep exploiteert de winkels via franchiseovereenkomsten met die andere Ikea-entiteit, Inter Ikea Systems. Dat Nederlandse bedrijf is de eigenaar van het Ikea Concept en de wereldwijde franchisegever van Ikea. Het jaaroverzicht van Ikea Groep met alle cijfers volgt in december. (Belga/NS)