Zijn beste advies kreeg Luc De Bruyckere van Louis Verbeke, die hem als Voorzitter opvolgde bij Ter Beke. "Louis en ik studeerden samen aan de Vlerick Business School. Hij ging daarna doctoreren aan de University of Virginia en kwam terug naar België, helemaal doordrongen van het concept "corporate governance".

Een begrip dat nu welbekend is, maar hier toen nog totaal onbestaande was - we schrijven begin jaren 1970. Louis, die toen optrad voor Ter Beke als advocaat, gaf mij het advies om het familiebedrijf te "stuctureren". Een onderneming stuctureren betekent "duurzaamheid geven aan je keuzes", om het met Louis' woorden te zeggen. Concreet bedoelde hij dat in ieder bedrijf, hoe groot of hoe klein ook, de drievuldigheid Algemene Vergadering-Raad van Bestuur-Managementcomité, op een adequate, performante en transparante manier moet worden georganiseerd."

"Ik heb Louis' raad ter harte genomen en meteen in de praktijk gebracht in het klein "Ter Beekske" dat we toen nog waren. Zo zijn we systematisch gaan nadenken over de verdeling van taken, mandaten en opdrachten. Over de vraag of de kinderen in het bedrijf konden komen of niet en onder welke voorwaarden. Over de manier waarop we een formeel directiecomité konden uitbouwen en hoe we externen konden aantrekken in onze Raad van Bestuur.

De afspraken over al die zaken hebben we netjes op papier gezet. Een "charter van het familiebedrijf" heet zoiets nu. Ondertussen gemeengoed, gelukkig, maar wij waren toen pioniers. Het opvolgen van Louis' advies heeft een grote bijdrage geleverd aan de duurzame ontwikkeling van Ter Beke, daar ben ik nog altijd van overtuigd."

Karin Eeckhout

Zijn beste advies kreeg Luc De Bruyckere van Louis Verbeke, die hem als Voorzitter opvolgde bij Ter Beke. "Louis en ik studeerden samen aan de Vlerick Business School. Hij ging daarna doctoreren aan de University of Virginia en kwam terug naar België, helemaal doordrongen van het concept "corporate governance". Een begrip dat nu welbekend is, maar hier toen nog totaal onbestaande was - we schrijven begin jaren 1970. Louis, die toen optrad voor Ter Beke als advocaat, gaf mij het advies om het familiebedrijf te "stuctureren". Een onderneming stuctureren betekent "duurzaamheid geven aan je keuzes", om het met Louis' woorden te zeggen. Concreet bedoelde hij dat in ieder bedrijf, hoe groot of hoe klein ook, de drievuldigheid Algemene Vergadering-Raad van Bestuur-Managementcomité, op een adequate, performante en transparante manier moet worden georganiseerd." "Ik heb Louis' raad ter harte genomen en meteen in de praktijk gebracht in het klein "Ter Beekske" dat we toen nog waren. Zo zijn we systematisch gaan nadenken over de verdeling van taken, mandaten en opdrachten. Over de vraag of de kinderen in het bedrijf konden komen of niet en onder welke voorwaarden. Over de manier waarop we een formeel directiecomité konden uitbouwen en hoe we externen konden aantrekken in onze Raad van Bestuur.De afspraken over al die zaken hebben we netjes op papier gezet. Een "charter van het familiebedrijf" heet zoiets nu. Ondertussen gemeengoed, gelukkig, maar wij waren toen pioniers. Het opvolgen van Louis' advies heeft een grote bijdrage geleverd aan de duurzame ontwikkeling van Ter Beke, daar ben ik nog altijd van overtuigd." Karin Eeckhout