In 2013 besloot Connie Vandendriessche Accent Jobs, dat ze in 1995 had opgericht met ondernemer Philip Cracco (Rodania), in handen te geven van een externe CEO. Na bijna 20 jaar operationele leiding van het grootste interimkantorennetwerk van het land - met vestigingen in 8 Europese landen - werd het tijd voor iets anders.

Vandendriessche had het een jaar knap lastig omdat ze het moeilijk kon loslaten, maar vond een nieuwe passie in Stella P.. Daarmee helpt ze grote en kleine bedrijven om externe bestuurders aan te trekken in raden van bestuur en raden van advies. Vooral bij familiebedrijven is de uitdaging groot om deze te installeren. Vaak willen deze ondernemingen geen pottenkijkers, hoewel de jongere generatie ondernemers daar doorgaans anders tegenover staat. "Ik ga regelmatig spreken over het nut van externe bestuurders en dan vraagt een jonge CEO van de tweede of derde generatie om eens langs te komen in het bedrijf," vertelt Vandendriessche. Vaak is de vader hier nog steeds een dominante persoonlijkheid.

"Een sterke vader opvolgen, die het allemaal heeft opgebouwd, dat is geen cadeau. Door externe bestuurders aan te trekken krijgt het bedrijf opnieuw zuurstof. De zaken worden geobjectiveerd en daardoor geraakt de emotionaliteit er ook uit. Dat geeft een boost aan die jonge generatie," besluit Connie Vandendriessche. Intussen kon ze met Stella P. meer dan 30 bedrijven helpen.

Connie Vandendriessche vertelt ook hoe ze over vakbonden denkt. Onlangs kwam haar bedrijf Accent Jobs in opspraak omdat het z'n werknemers een smartphone en een extra vakantie had beloofd als er geen sociale verkiezingen kwamen. Uiteindelijk bleek dat haar bedrijf niets te verwijten viel. Overigens belandde Accent Jobs onlangs op de tweede plaats van de 'Best Workplaces 2016', na schoenenketen Torfs. Ze legt uit hoe ze dat klaarspeelt. Accent Jobs is niet altijd een klinkend succes geweest. De internationalisering verliep met vallen en opstaan, ook daar vertelt Vandendriessche uitgebreid over.

Z-Talk Goossens met Connie Vandendriessche vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z, of nu al hieronder.

In 2013 besloot Connie Vandendriessche Accent Jobs, dat ze in 1995 had opgericht met ondernemer Philip Cracco (Rodania), in handen te geven van een externe CEO. Na bijna 20 jaar operationele leiding van het grootste interimkantorennetwerk van het land - met vestigingen in 8 Europese landen - werd het tijd voor iets anders. Vandendriessche had het een jaar knap lastig omdat ze het moeilijk kon loslaten, maar vond een nieuwe passie in Stella P.. Daarmee helpt ze grote en kleine bedrijven om externe bestuurders aan te trekken in raden van bestuur en raden van advies. Vooral bij familiebedrijven is de uitdaging groot om deze te installeren. Vaak willen deze ondernemingen geen pottenkijkers, hoewel de jongere generatie ondernemers daar doorgaans anders tegenover staat. "Ik ga regelmatig spreken over het nut van externe bestuurders en dan vraagt een jonge CEO van de tweede of derde generatie om eens langs te komen in het bedrijf," vertelt Vandendriessche. Vaak is de vader hier nog steeds een dominante persoonlijkheid. "Een sterke vader opvolgen, die het allemaal heeft opgebouwd, dat is geen cadeau. Door externe bestuurders aan te trekken krijgt het bedrijf opnieuw zuurstof. De zaken worden geobjectiveerd en daardoor geraakt de emotionaliteit er ook uit. Dat geeft een boost aan die jonge generatie," besluit Connie Vandendriessche. Intussen kon ze met Stella P. meer dan 30 bedrijven helpen. Connie Vandendriessche vertelt ook hoe ze over vakbonden denkt. Onlangs kwam haar bedrijf Accent Jobs in opspraak omdat het z'n werknemers een smartphone en een extra vakantie had beloofd als er geen sociale verkiezingen kwamen. Uiteindelijk bleek dat haar bedrijf niets te verwijten viel. Overigens belandde Accent Jobs onlangs op de tweede plaats van de 'Best Workplaces 2016', na schoenenketen Torfs. Ze legt uit hoe ze dat klaarspeelt. Accent Jobs is niet altijd een klinkend succes geweest. De internationalisering verliep met vallen en opstaan, ook daar vertelt Vandendriessche uitgebreid over.