Investeringsfonds Down2Earth haalt in geen tijd 52 miljoen euro op

16/12/13 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:19

Bron: Trends

Investeringsfonds Down2Earth, nog geen half jaar geleden opgericht, heeft al 52 miljoen euro opgehaald. Het geld komt vooral van vermogende Vlaamse families.

Investeringsfonds Down2Earth haalt in geen tijd 52 miljoen euro op

© Thinkstock

Bij de oprichting in juli had Down2Earth al 32,2 miljoen euro bijeen gekregen. Deze maand kwamen daar nog eens 20 miljoen euro bij. Het geld is grotendeels op tafel gelegd door rijke Vlaamse families op zoek naar rendement. Dat zei Bank Degroof tijdens een uiteenzetting over de toestand op de kapitaalmarkten.

Drijvende krachten achter Down2Earth zijn Alain Keppens, die meer dan 20 jaar in dienst was van investeringsmaatschappij Gimv, en Ivo Maréchal, de man die Essers uitbouwde tot een internationaal transportbedrijf. Volgens Degroof, die het fonds begeleidt in zijn geldronde, mikt Donw2Earth op 60 tot 70 miljoen euro tegen het eerste kwartaal van 2014. Er lopen ook onderhandelingen met institutionele investeerders.

Down2Earth wil 3 tot 7 miljoen euro investeren in KMO's met een jaarlijkse EBITDA van 1 tot 5 miljoen euro. Dergelijke bedrijven zijn vandaag interessant, aldus Degroof, omdat ze lager gewaardeerd zijn dan grote bedrijven.

Onze partners