Eind november werd de handelszaak achter het circus, gevestigd in Herentals, door de rechtbank van koophandel in Turnhout failliet verklaard. Volgens de curator waren er tot 50.000 euro schulden, onder meer door achterstallige gemeentebelastingen. Het circus zou het steeds moeilijker hebben om standplaatsen te vinden en om reclame te mogen maken. Ook het verbod op wilde dieren en de crisis speelden een rol.

"Alle betalingen zijn intussen gebeurd. Als alles goed gaat, wordt dinsdag een overeenkomst getekend", zegt curator Kristof Benijts. "Er waren andere kandidaten, die voor een deel of het geheel van het circus geïnteresseerd waren, maar de familie Malter deed het meest concrete bod en dat voor het geheel".

Aan Gazet Van Antwerpen en Het Laatste Nieuws liet Patrick 'Malter' Gebruers weten opgelucht te zijn. "Het zijn zeer onzekere tijden geweest. Zeker tijdens de feestdagen. We hadden ons bod gedaan, maar we wisen niet of dat zou volstaan", stelt hij. De banken wilden volgens Malter niet meteen meestappen in een voortzetting van het circus.

Onder meer door een bevriende circusliefhebber is men er uiteindelijk geraakt, waardoor de tent, de vrachtwagens, het materiaal en de naam na de goedkeuring door de rechter-commissaris opnieuw ter beschikking staan van de circusfamilie.

"We gaan nu alles voorbereiden en een nieuwe tournee in elkaar starten, vanaf september. Vooraf willen we wel met steden en gemeenten aan tafel zitten voor de mogelijkheden over locaties en reclame", zegt Gebruers. "Einde maart of begin april komen er misschien al wel enkele voorstellingen." (Belga/BO)

Eind november werd de handelszaak achter het circus, gevestigd in Herentals, door de rechtbank van koophandel in Turnhout failliet verklaard. Volgens de curator waren er tot 50.000 euro schulden, onder meer door achterstallige gemeentebelastingen. Het circus zou het steeds moeilijker hebben om standplaatsen te vinden en om reclame te mogen maken. Ook het verbod op wilde dieren en de crisis speelden een rol. "Alle betalingen zijn intussen gebeurd. Als alles goed gaat, wordt dinsdag een overeenkomst getekend", zegt curator Kristof Benijts. "Er waren andere kandidaten, die voor een deel of het geheel van het circus geïnteresseerd waren, maar de familie Malter deed het meest concrete bod en dat voor het geheel". Aan Gazet Van Antwerpen en Het Laatste Nieuws liet Patrick 'Malter' Gebruers weten opgelucht te zijn. "Het zijn zeer onzekere tijden geweest. Zeker tijdens de feestdagen. We hadden ons bod gedaan, maar we wisen niet of dat zou volstaan", stelt hij. De banken wilden volgens Malter niet meteen meestappen in een voortzetting van het circus. Onder meer door een bevriende circusliefhebber is men er uiteindelijk geraakt, waardoor de tent, de vrachtwagens, het materiaal en de naam na de goedkeuring door de rechter-commissaris opnieuw ter beschikking staan van de circusfamilie. "We gaan nu alles voorbereiden en een nieuwe tournee in elkaar starten, vanaf september. Vooraf willen we wel met steden en gemeenten aan tafel zitten voor de mogelijkheden over locaties en reclame", zegt Gebruers. "Einde maart of begin april komen er misschien al wel enkele voorstellingen." (Belga/BO)