Louis Feil startte zijn vastgoedactiviteiten in New-York net voor de oorlog, in 1949. De waarde van zijn bedrijf werd in 1999, toen hij stierf, op 250 miljoen dollar geraamd. Hij had zijn enige zoon Jeffrey als opvolger aangewezen, terwijl zijn vrouw Gertrude de plooien tussen hun vier kinderen probeerde glad te strijken. Maar in 2006 stierf ook Gertrude Feil en daarmee gingen de poppen aan het dansen.

De ruzie tussen Jeffrey en zijn drie zusters, die geen rol van betekenis spelen in het familiebedrijf dat nu geraamd wordt op liefst 7 miljard dollar, draait zowel rond de leiding van het imperium als over geld. De drie zussen-aandeelhouders betwisten bepaalde aankopen of geplande schenkingen waar Jeffrey Feil wel achter staat.

De protagonisten zijn niet meer van de jongsten. Jeffrey is inmiddels 66 en de vrouwen tussen 69 en 75. De dames verwijten hun broer dat hij hen financieel kort houdt. Zij krijgen jaarlijks gemiddeld 300.000 dollar - wat ze niet betwisten - maar daarnaast zou de familieholding hen de afgelopen jaren ook allerhande winstdeelnames en afzonderlijke vergoedingen hebben uitbetaald, wat ze dan weer wel betwisten.

Volgens de zussen houdt Jeffrey hen financieel kort om hen geen kans te geven hem uit te kopen. Bovendien, argumenteren zijn, zullen hun kinderen geen middelen hebben om de successierechten op hun latere erfenis te betalen.

De strijd die als een soap wordt gevolgd, wordt op het scherp van de snee uitgevochten. Daar zijn liefst vier rechtbanken mee gemoeid, waarvan drie in New York zelf.

Louis Feil startte zijn vastgoedactiviteiten in New-York net voor de oorlog, in 1949. De waarde van zijn bedrijf werd in 1999, toen hij stierf, op 250 miljoen dollar geraamd. Hij had zijn enige zoon Jeffrey als opvolger aangewezen, terwijl zijn vrouw Gertrude de plooien tussen hun vier kinderen probeerde glad te strijken. Maar in 2006 stierf ook Gertrude Feil en daarmee gingen de poppen aan het dansen. De ruzie tussen Jeffrey en zijn drie zusters, die geen rol van betekenis spelen in het familiebedrijf dat nu geraamd wordt op liefst 7 miljard dollar, draait zowel rond de leiding van het imperium als over geld. De drie zussen-aandeelhouders betwisten bepaalde aankopen of geplande schenkingen waar Jeffrey Feil wel achter staat. De protagonisten zijn niet meer van de jongsten. Jeffrey is inmiddels 66 en de vrouwen tussen 69 en 75. De dames verwijten hun broer dat hij hen financieel kort houdt. Zij krijgen jaarlijks gemiddeld 300.000 dollar - wat ze niet betwisten - maar daarnaast zou de familieholding hen de afgelopen jaren ook allerhande winstdeelnames en afzonderlijke vergoedingen hebben uitbetaald, wat ze dan weer wel betwisten. Volgens de zussen houdt Jeffrey hen financieel kort om hen geen kans te geven hem uit te kopen. Bovendien, argumenteren zijn, zullen hun kinderen geen middelen hebben om de successierechten op hun latere erfenis te betalen. De strijd die als een soap wordt gevolgd, wordt op het scherp van de snee uitgevochten. Daar zijn liefst vier rechtbanken mee gemoeid, waarvan drie in New York zelf.