Familiebedrijven kunnen voortaan rekenen op extra ondersteuning en visibiliteit op de aandelenbeurzen in Brussel, Amsterdam, Parijs en Lissabon.

Het gaat dan bijvoorbeeld om een gericht coachingsprogramma en extra online-informatie over de beurs als bron van financiering. Ook zal Euronext zich inspannen om de zichtbaarheid van familiebedrijven bij investeerders te vergroten.

In februari komt er een speciale Euronext Family Business-index. In die nieuwe Europese beursgraadmeter komen 90 beursfondsen uit de vier landen waarin Euronext actief is.

Familiebedrijven vormen een interessante markt voor Euronext. Er zijn momenteel meer dan 14 miljoen van dergelijke ondernemingen in Europa. Op de beurzen van Euronext zijn reeds 201 familiebedrijven genoteerd. Die zijn samen goed voor een marktwaarde van ongeveer 745 miljard euro.

Familiebedrijven kunnen voortaan rekenen op extra ondersteuning en visibiliteit op de aandelenbeurzen in Brussel, Amsterdam, Parijs en Lissabon. Het gaat dan bijvoorbeeld om een gericht coachingsprogramma en extra online-informatie over de beurs als bron van financiering. Ook zal Euronext zich inspannen om de zichtbaarheid van familiebedrijven bij investeerders te vergroten. In februari komt er een speciale Euronext Family Business-index. In die nieuwe Europese beursgraadmeter komen 90 beursfondsen uit de vier landen waarin Euronext actief is. Familiebedrijven vormen een interessante markt voor Euronext. Er zijn momenteel meer dan 14 miljoen van dergelijke ondernemingen in Europa. Op de beurzen van Euronext zijn reeds 201 familiebedrijven genoteerd. Die zijn samen goed voor een marktwaarde van ongeveer 745 miljard euro.