Dat doen de AB InBev-Belgen hoofdzakelijk via de Luxemburgse holding EugéniePatriSébastien (EPS). Die had in januari 2014 een belang van 28,7 procent in de brouwer. De Braziliaanse referentieaandeelhouders hebben een belang van 22,7 procent. De voorbije twee boekjaren ontving EPS ruim 1,7 miljard euro aan dividenden van AB InBev.

Het letterwoord EPS staat voor de drie centrale familiale takken. Bij Eugénie zwaait de familie De Spoelberch uit Wespelaar de plak, aangevuld met enkele telgen van de familie De Mevius. Bij Patri is de sterke man AB InBev-bestuurder Alexandre Van Damme. Sébastien is een erg versnipperd conglomeraat, een losse bundeling waarvan ook de Londerzeelse tak van de familie De Spoelberch deel uitmaakt.

Bij de Londerzeelse tak is het aandeelhouderschap veel meer versnipperd. De reden is eenvoudig. De grootvader van de Wespelaarse tak, Guillaume de Spoelberch, schonk zijn belang in de brouwer aan een van zijn kinderen, Werner. De groot-ouders in Londerzeel verdeelden hun belang over verschillende kinderen. De bekendste telg uit deze familietak is André de Spoelberch. Hij was in de jaren tachtig en negentig bestuurder van Interbrew. Van 1987 tot september 1988 was hij ook even CEO van de brouwgroep.

Dat doen de AB InBev-Belgen hoofdzakelijk via de Luxemburgse holding EugéniePatriSébastien (EPS). Die had in januari 2014 een belang van 28,7 procent in de brouwer. De Braziliaanse referentieaandeelhouders hebben een belang van 22,7 procent. De voorbije twee boekjaren ontving EPS ruim 1,7 miljard euro aan dividenden van AB InBev. Het letterwoord EPS staat voor de drie centrale familiale takken. Bij Eugénie zwaait de familie De Spoelberch uit Wespelaar de plak, aangevuld met enkele telgen van de familie De Mevius. Bij Patri is de sterke man AB InBev-bestuurder Alexandre Van Damme. Sébastien is een erg versnipperd conglomeraat, een losse bundeling waarvan ook de Londerzeelse tak van de familie De Spoelberch deel uitmaakt. Bij de Londerzeelse tak is het aandeelhouderschap veel meer versnipperd. De reden is eenvoudig. De grootvader van de Wespelaarse tak, Guillaume de Spoelberch, schonk zijn belang in de brouwer aan een van zijn kinderen, Werner. De groot-ouders in Londerzeel verdeelden hun belang over verschillende kinderen. De bekendste telg uit deze familietak is André de Spoelberch. Hij was in de jaren tachtig en negentig bestuurder van Interbrew. Van 1987 tot september 1988 was hij ook even CEO van de brouwgroep.