De familiale aandeelhouders achter de beursgenoteerde holding Sofina zijn verenigd in de familiale controleholding Union Financière de Boël (UFB). Die controleert 56 procent van de aandelen in 'de schone slaapster' zoals Sofina genoemd wordt.

Naast Sofina heeft UFB nog andere belangen, in Solvay bijvoorbeeld. Vorig jaar werd het belang in het chemieconcern verdubbeld tot 800.000 aandelen, op een totaal van circa 106 miljoen. UFB tekende in december in op de kapitaalverhoging bij Solvay. Voor elke vier bestaande aandelen mocht één nieuw aandeel worden gekocht tegen bijna 71 euro. Dat deden de Boëls, wat hun belang optrok tot een half miljoen aandelen. Bovendien kochten ze in de markt nog eens 300.000 aandelen.

De families Boël en Solvay zijn via verstandshuwelijken met elkaar verbonden. De families geloven duidelijk in Solvay, dat eind vorig jaar een kapitaalverhoging met anderhalf miljard euro doorvoerde, naar aanleiding van de overname van het Amerikaanse Cytec.

Aan het roer van de familiale holding Union Financière Boël staat graaf Richard Goblet d'Alviella, voormalig CEO van Sofina en nu erevoorzitter van de beursgenoteerde holding. De voorzitter van de raad van bestuur van UFB is Yvonne Boël, een nicht van Harold Boël, de CEO van Sofina.

Zijn neef Nicolas is bestuurder bij Sofina en voorzitter van de raad van bestuur van Solvay. Nicolas Boël en zijn vijf kinderen kochten vorig jaar bij de kapitaalverhoging apart ook nog eens circa 100.000 nieuwe aandelen van Solvay.

De Boëls geloven blijkbaar meer in chemie dan in bier. Hun kwart miljoen aandelen in de Nederlandse brouwer Heineken verkochten ze vorig jaar.

De familiale aandeelhouders achter de beursgenoteerde holding Sofina zijn verenigd in de familiale controleholding Union Financière de Boël (UFB). Die controleert 56 procent van de aandelen in 'de schone slaapster' zoals Sofina genoemd wordt.Naast Sofina heeft UFB nog andere belangen, in Solvay bijvoorbeeld. Vorig jaar werd het belang in het chemieconcern verdubbeld tot 800.000 aandelen, op een totaal van circa 106 miljoen. UFB tekende in december in op de kapitaalverhoging bij Solvay. Voor elke vier bestaande aandelen mocht één nieuw aandeel worden gekocht tegen bijna 71 euro. Dat deden de Boëls, wat hun belang optrok tot een half miljoen aandelen. Bovendien kochten ze in de markt nog eens 300.000 aandelen.De families Boël en Solvay zijn via verstandshuwelijken met elkaar verbonden. De families geloven duidelijk in Solvay, dat eind vorig jaar een kapitaalverhoging met anderhalf miljard euro doorvoerde, naar aanleiding van de overname van het Amerikaanse Cytec. Aan het roer van de familiale holding Union Financière Boël staat graaf Richard Goblet d'Alviella, voormalig CEO van Sofina en nu erevoorzitter van de beursgenoteerde holding. De voorzitter van de raad van bestuur van UFB is Yvonne Boël, een nicht van Harold Boël, de CEO van Sofina.Zijn neef Nicolas is bestuurder bij Sofina en voorzitter van de raad van bestuur van Solvay. Nicolas Boël en zijn vijf kinderen kochten vorig jaar bij de kapitaalverhoging apart ook nog eens circa 100.000 nieuwe aandelen van Solvay.De Boëls geloven blijkbaar meer in chemie dan in bier. Hun kwart miljoen aandelen in de Nederlandse brouwer Heineken verkochten ze vorig jaar.