Het gaat met name om de merken (en activiteiten van) Peroni, Grolsch en Meantime. Het bod werd goedgekeurd door AB Inbev 'na de afronding van de informatieronde voor het personeel en de vereiste consultaties nodig voor de verkoop van deze merken en activiteiten'

Internationaal doorbreken

De overname door Asahi is wel onderworpen aan de succesvolle afronding van de acquisitie van SABMiller door AB Inbev zoals aangekondigd in november vorig jaar, en de goedkeuring door de Europese Commissie van Asahi als koper.

Asahi, de grootste brouwer van Japan, had eerder een bindend bod van 2,55 miljard euro uitgebracht op Peroni, Grolsch en Meantime.

De Japanse brouwer hoopt met de nieuwe overname, net zoals andere Japanse bedrijven, te kunnen doorbreken op de internationale markt. (Belga/NS)

Het gaat met name om de merken (en activiteiten van) Peroni, Grolsch en Meantime. Het bod werd goedgekeurd door AB Inbev 'na de afronding van de informatieronde voor het personeel en de vereiste consultaties nodig voor de verkoop van deze merken en activiteiten'De overname door Asahi is wel onderworpen aan de succesvolle afronding van de acquisitie van SABMiller door AB Inbev zoals aangekondigd in november vorig jaar, en de goedkeuring door de Europese Commissie van Asahi als koper. Asahi, de grootste brouwer van Japan, had eerder een bindend bod van 2,55 miljard euro uitgebracht op Peroni, Grolsch en Meantime. De Japanse brouwer hoopt met de nieuwe overname, net zoals andere Japanse bedrijven, te kunnen doorbreken op de internationale markt. (Belga/NS)