Vooral in Brazilië, getroffen door een zware recessie, heeft de brouwer het moeilijk. In België verliest de brouwer marktaandeel.

De omzet in het eerste kwartaal steeg wel nog met 3,1 procent, op vergelijkbare basis, tot 9,4 miljard euro. Analisten, geraadpleegd door Bloomberg, rekenden hier op een stijging met 6,1 procent. De ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) kwam in de eerste drie maanden uit op 3,46 miljard euro, waar analisten 3,74 miljard hadden verwacht. Netto hield het bedrijf nog 844 miljoen euro, tegenover 2,29 miljard euro een jaar eerder.

Minder bier verkocht

De brouwer verkocht wel minder bier: de volumes daalden met 1,7 procent. Vooral de moeilijke situatie in Brazilië woog op het bedrijf. "Een van de meest uitdagende kwartalen sinds vele jaren", aldus AB InBev over de Braziliaanse activiteiten.

Ook in België verkocht de brouwer minder bier, met een "gemiddelde eencijferige daling" van het volume eigen bieren. AB InBev verwijst daarvoor naar een zwakke sector en een naar schatting beperkt marktaandeelverlies. (Belga/NS)

Vooral in Brazilië, getroffen door een zware recessie, heeft de brouwer het moeilijk. In België verliest de brouwer marktaandeel. De omzet in het eerste kwartaal steeg wel nog met 3,1 procent, op vergelijkbare basis, tot 9,4 miljard euro. Analisten, geraadpleegd door Bloomberg, rekenden hier op een stijging met 6,1 procent. De ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) kwam in de eerste drie maanden uit op 3,46 miljard euro, waar analisten 3,74 miljard hadden verwacht. Netto hield het bedrijf nog 844 miljoen euro, tegenover 2,29 miljard euro een jaar eerder. De brouwer verkocht wel minder bier: de volumes daalden met 1,7 procent. Vooral de moeilijke situatie in Brazilië woog op het bedrijf. "Een van de meest uitdagende kwartalen sinds vele jaren", aldus AB InBev over de Braziliaanse activiteiten. Ook in België verkocht de brouwer minder bier, met een "gemiddelde eencijferige daling" van het volume eigen bieren. AB InBev verwijst daarvoor naar een zwakke sector en een naar schatting beperkt marktaandeelverlies. (Belga/NS)