Vanaf 23 maart zijn in de Verenigde Staten heffingen van 25 procent op ingevoerd staal en 10 procent op ingevoerd aluminium van kracht. De EU, Australië, Argentinië, Brazilië, Canada en Mexico bedongen een tijdelijke vrijstelling tot 1 mei.

The Wall Street Journal bericht maandagavond (lokale tijd), enkele uren voor het verstrijken van de vrijstelling om middernacht, dat Donald Trump heeft beslist om de uitzonderingen te verlengen tot 1 juni. Dat moet de Amerikanen extra tijd geven om tot een definitief besluit te komen. Volgens de krant zal Trump maandagavond ook een vrijstellingsdeal aankondigen die is afgesloten met Zuid-Korea. Dat land wordt wel al getroffen door de invoerheffingen.

Vanaf 23 maart zijn in de Verenigde Staten heffingen van 25 procent op ingevoerd staal en 10 procent op ingevoerd aluminium van kracht. De EU, Australië, Argentinië, Brazilië, Canada en Mexico bedongen een tijdelijke vrijstelling tot 1 mei. The Wall Street Journal bericht maandagavond (lokale tijd), enkele uren voor het verstrijken van de vrijstelling om middernacht, dat Donald Trump heeft beslist om de uitzonderingen te verlengen tot 1 juni. Dat moet de Amerikanen extra tijd geven om tot een definitief besluit te komen. Volgens de krant zal Trump maandagavond ook een vrijstellingsdeal aankondigen die is afgesloten met Zuid-Korea. Dat land wordt wel al getroffen door de invoerheffingen.