EU, Canada en Mexico krijgen maand langer vrijstelling importheffing staal

01/05/18 om 02:48 - Bijgewerkt om 10:25

Bron: Belga

De Amerikaanse president Donald Trump verlengt de vrijstelling van de importheffingen op staal en aluminium voor de Europese Unie, Canada en Mexico met een maand. Dat bevestigt het Witte Huis maandagavond, ruim drie uur voor het verstrijken van de uitzonderingsmaatregel.

EU, Canada en Mexico krijgen maand langer vrijstelling importheffing staal

STAAL EN ALUMINIUM De invoerheffingen raken amper 0,2 procent van de Amerikaanse economie. Toch dreigt een gevaarlijk domino-effect. © Getty Images/iStockphoto

Vanaf 23 maart zijn in de Verenigde Staten heffingen van 25 procent op ingevoerd staal en 10 procent op ingevoerd aluminium van kracht. De EU, Australië, Argentinië, Brazilië, Canada en Mexico bedongen een tijdelijke vrijstelling tot 1 mei.

The Wall Street Journal bericht maandagavond (lokale tijd), enkele uren voor het verstrijken van de vrijstelling om middernacht, dat Donald Trump heeft beslist om de uitzonderingen te verlengen tot 1 juni. Dat moet de Amerikanen extra tijd geven om tot een definitief besluit te komen. Volgens de krant zal Trump maandagavond ook een vrijstellingsdeal aankondigen die is afgesloten met Zuid-Korea. Dat land wordt wel al getroffen door de invoerheffingen.

Onze partners