Het IMF verwacht in haar zonet vrijgegeven lenteprognose een economische groei voor de wereldeconomie van 4,5 procent, zowel in 2011 als in 2012. De trend van de jongste jaren wordt bevestigd, want de groei manifesteert zich vooral in de emerging markets met China op kop. De opkomende landen halen als geheel een groei van telkens 6,5 procent. De geïndustrialiseerde landen komen uit op 2,5 procent. De goede scores van de Verenigde Staten en Duitsland vallen daarbij op.

Het IMF concludeert dat het risico op een double dip (een nieuwe recessie na een korte heropleving) nu wel zo goed als compleet verdwenen is. De groei drijft ook niet op budgettaire impulsen maar doet zich breed uitgesmeerd voor binnen het economische bestel.

Economen kunnen nu aan het werk om uit te leggen hoe het kan dat, ondanks zo'n forse tegenwind, de wereldeconomie met een meer dan bemoedigend ritme blijft groeien.

De studie van het IMF vindt u op www.imf.org

Het IMF verwacht in haar zonet vrijgegeven lenteprognose een economische groei voor de wereldeconomie van 4,5 procent, zowel in 2011 als in 2012. De trend van de jongste jaren wordt bevestigd, want de groei manifesteert zich vooral in de emerging markets met China op kop. De opkomende landen halen als geheel een groei van telkens 6,5 procent. De geïndustrialiseerde landen komen uit op 2,5 procent. De goede scores van de Verenigde Staten en Duitsland vallen daarbij op. Het IMF concludeert dat het risico op een double dip (een nieuwe recessie na een korte heropleving) nu wel zo goed als compleet verdwenen is. De groei drijft ook niet op budgettaire impulsen maar doet zich breed uitgesmeerd voor binnen het economische bestel. Economen kunnen nu aan het werk om uit te leggen hoe het kan dat, ondanks zo'n forse tegenwind, de wereldeconomie met een meer dan bemoedigend ritme blijft groeien. De studie van het IMF vindt u op www.imf.org