Dat werd bekendgemaakt in Kortrijk, bij de voorstelling van het rapport 'Ambitie 2030', een diepgravende studie van economist Geert Noels over de toekomst van West-Vlaanderen.

Hans Maertens, per 1 juli de nieuwe topman van Voka, vindt het een goed idee en het juiste tijdstip om een nieuw Flanders Technology te lanceren. "Het moet een beurs zijn waar Vlaamse bedrijven tonen welke ICT-kennis ze in huis hebben", zegt Maertens. "De zogenoemde stille kampioenen moeten meer voor het voetlicht treden, net als de jonge en startende bedrijven, researchinstellingen en de overheid. Al mag het, gezien de inhoud, geen beurs zijn in de klassieke verpakking. Er moet een innovatief beursconcept komen waar ook buitenlanders op afkomen."

Flanders Technology was in de jaren tachtig een concept van Vlaams minister-president Gaston Geens (CVP). De beurs kon aanvankelijk op veel bijval rekenen, maar stierf een stille dood. De plannen voor een nieuwe Flanders Technology-beurs zijn kennelijk al concreet genoeg, want de locatie - Kortrijk Expo - ligt zo goed als vast. "Toch moet het de beurs worden van heel innovatief Vlaanderen," aldus Maertens. "Het moet de beurs van de trots worden."

Dat werd bekendgemaakt in Kortrijk, bij de voorstelling van het rapport 'Ambitie 2030', een diepgravende studie van economist Geert Noels over de toekomst van West-Vlaanderen. Hans Maertens, per 1 juli de nieuwe topman van Voka, vindt het een goed idee en het juiste tijdstip om een nieuw Flanders Technology te lanceren. "Het moet een beurs zijn waar Vlaamse bedrijven tonen welke ICT-kennis ze in huis hebben", zegt Maertens. "De zogenoemde stille kampioenen moeten meer voor het voetlicht treden, net als de jonge en startende bedrijven, researchinstellingen en de overheid. Al mag het, gezien de inhoud, geen beurs zijn in de klassieke verpakking. Er moet een innovatief beursconcept komen waar ook buitenlanders op afkomen." Flanders Technology was in de jaren tachtig een concept van Vlaams minister-president Gaston Geens (CVP). De beurs kon aanvankelijk op veel bijval rekenen, maar stierf een stille dood. De plannen voor een nieuwe Flanders Technology-beurs zijn kennelijk al concreet genoeg, want de locatie - Kortrijk Expo - ligt zo goed als vast. "Toch moet het de beurs worden van heel innovatief Vlaanderen," aldus Maertens. "Het moet de beurs van de trots worden."