"We bieden via internet een creatief platform aan voor rouwenden, zowel familie als vrienden. Zo kunnen pas overledenen of mensen die al langer zijn heengegaan, passend en blijvend herinnerd worden. De beste hommage aan een overleden persoon is om hem of haar blijvend te herdenken. Via deze applicatie kan dat. De webpagina is eeuwig toegankelijk voor wie een bericht wil posten, een souvenir wil bovenhalen of een ode aan de overledene wil schrijven. Het online delen van verdriet beantwoordt aan een nieuwe maatschappelijke trend. De toegang tot de pagina is gratis. Het platform maakt een verbinding mogelijk tussen de nabestaanden en bekenden die het leven van die persoon verder aanvullen. Beide groepen kunnen blijvend voor steun en sympathie zorgen, ook ver buiten de eerste weken van het rouwproces."

Elysway - letterlijk 'de eeuwige weg' - biedt een Europese primeur aan. Kortrijk doet dienst als teststad. Vanaf november wordt het concept uitgerold in heel Europa en in vijf talen. De investering bedraagt circa 200.000 euro.

Elysway gaat de markt op in samenwerking met begrafenisondernemers, burgers of overheden zoals steden en gemeenten. De stad Kortrijk is al eerste stad in Vlaanderen meegestapt in dit privé-initiatief. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne krijgen de begraafplaatsen via dit rouwsysteem een nieuwe en aan de tijd aangepaste dimensie. Via een QR-code die discreet op het graf wordt geplaatst maar ook terug te vinden is op de rouwbrieven of bidprentjes, kunnen vrienden en familieleden informatie en hun medeleven delen.

(KC)

"We bieden via internet een creatief platform aan voor rouwenden, zowel familie als vrienden. Zo kunnen pas overledenen of mensen die al langer zijn heengegaan, passend en blijvend herinnerd worden. De beste hommage aan een overleden persoon is om hem of haar blijvend te herdenken. Via deze applicatie kan dat. De webpagina is eeuwig toegankelijk voor wie een bericht wil posten, een souvenir wil bovenhalen of een ode aan de overledene wil schrijven. Het online delen van verdriet beantwoordt aan een nieuwe maatschappelijke trend. De toegang tot de pagina is gratis. Het platform maakt een verbinding mogelijk tussen de nabestaanden en bekenden die het leven van die persoon verder aanvullen. Beide groepen kunnen blijvend voor steun en sympathie zorgen, ook ver buiten de eerste weken van het rouwproces."Elysway - letterlijk 'de eeuwige weg' - biedt een Europese primeur aan. Kortrijk doet dienst als teststad. Vanaf november wordt het concept uitgerold in heel Europa en in vijf talen. De investering bedraagt circa 200.000 euro.Elysway gaat de markt op in samenwerking met begrafenisondernemers, burgers of overheden zoals steden en gemeenten. De stad Kortrijk is al eerste stad in Vlaanderen meegestapt in dit privé-initiatief. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne krijgen de begraafplaatsen via dit rouwsysteem een nieuwe en aan de tijd aangepaste dimensie. Via een QR-code die discreet op het graf wordt geplaatst maar ook terug te vinden is op de rouwbrieven of bidprentjes, kunnen vrienden en familieleden informatie en hun medeleven delen.(KC)