Dat bevestigde Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten vandaag op een mondelinge parlementaire vraag van Matthias Diependaele (N-VA). Het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC) dreigde op 1 juli zonder middelen te vallen. Minister Lieten liet weten dat de verdere financiering van het VSC nu wordt bestudeerd.

Een gemeenschappelijke begeleidingscommissie van de Vlaamse regering, de Herculesstichting en enkele buitenlandse experts wil een structurele financiering, met een groeipad van 4 miljoen in 2012 tot 10,6 miljoen in 2016. In dat jaar moet het VSC op kruissnelheid komen.

Matthias Diependaele: "Wij zijn het er helemaal mee eens dat dit dossier grondig wordt onderzocht. Het risico is wel dat er voor 2012 opnieuw te laat zal worden beslist".

De supercomputers van het VSC zullen het toegepast onderzoek in een aantal industrieën helpen versnellen, onder meer in de biotechnologie. Dat vergt opleiding en specifieke programmatuur. Ook dat geld zit in het gevraagde budget van het VSC.

B.L.

Dat bevestigde Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten vandaag op een mondelinge parlementaire vraag van Matthias Diependaele (N-VA). Het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC) dreigde op 1 juli zonder middelen te vallen. Minister Lieten liet weten dat de verdere financiering van het VSC nu wordt bestudeerd. Een gemeenschappelijke begeleidingscommissie van de Vlaamse regering, de Herculesstichting en enkele buitenlandse experts wil een structurele financiering, met een groeipad van 4 miljoen in 2012 tot 10,6 miljoen in 2016. In dat jaar moet het VSC op kruissnelheid komen. Matthias Diependaele: "Wij zijn het er helemaal mee eens dat dit dossier grondig wordt onderzocht. Het risico is wel dat er voor 2012 opnieuw te laat zal worden beslist". De supercomputers van het VSC zullen het toegepast onderzoek in een aantal industrieën helpen versnellen, onder meer in de biotechnologie. Dat vergt opleiding en specifieke programmatuur. Ook dat geld zit in het gevraagde budget van het VSC. B.L.