De extra 3G-frequenties zouden vanaf 6 juni worden geveild. Dit zijn frequenties in de 2,1 Ghz-band die in 2001 niet zijn toegewezen en die een eventuele vierde operator in de markt kunnen brengen. De nieuwkomer zou ook frequenties kunnen kopen in de 900 Mhz en 1800 Mhz band.

Die frequentiebanden bieden minder capaciteit, maar reiken verder (zodat er minder basisstations voor nodig zijn) en geven een betere ontvangst in gebouwen.

De kandidaturen moeten op 29 april zijn ingediend en op 16 mei zullen we officieel weten wie de kandidaten zijn.

De 4G-licenties in de 2,6 Ghz-band worden "vanaf midden oktober 2011" geveild. Deze frequenties worden tot nog toe niet voor gsm-diensten gebruikt. Zij hebben veel capaciteit, maar een korter bereik en scoren slecht op penetratie in gebouwen.

De kandidaturen hiervoor moeten op 15 september binnen zijn. Op 30 september zullen de kandidaten officieel bekend zijn.
Alle data zijn indicatief, onderstreept het BIPT.

De toezichthouder heeft speciaal voor de veilingen een website gecreëerd, www.auction2011.be.

De extra 3G-frequenties zouden vanaf 6 juni worden geveild. Dit zijn frequenties in de 2,1 Ghz-band die in 2001 niet zijn toegewezen en die een eventuele vierde operator in de markt kunnen brengen. De nieuwkomer zou ook frequenties kunnen kopen in de 900 Mhz en 1800 Mhz band. Die frequentiebanden bieden minder capaciteit, maar reiken verder (zodat er minder basisstations voor nodig zijn) en geven een betere ontvangst in gebouwen. De kandidaturen moeten op 29 april zijn ingediend en op 16 mei zullen we officieel weten wie de kandidaten zijn. De 4G-licenties in de 2,6 Ghz-band worden "vanaf midden oktober 2011" geveild. Deze frequenties worden tot nog toe niet voor gsm-diensten gebruikt. Zij hebben veel capaciteit, maar een korter bereik en scoren slecht op penetratie in gebouwen. De kandidaturen hiervoor moeten op 15 september binnen zijn. Op 30 september zullen de kandidaten officieel bekend zijn. Alle data zijn indicatief, onderstreept het BIPT. De toezichthouder heeft speciaal voor de veilingen een website gecreëerd, www.auction2011.be.