Een voorwaarde voor de overname van Base door Telenet in februari was de oprichting van een volwaardige virtuele mobiele operator. Die moet als vierde grote mobiele speler de concurrentie op de Belgische markt verzekeren. In dat kader verkochten Base en de andere aandeelhouders in Mobile Vikings hun participatie aan Medialaan, de 50/50 joint venture tussen De Persgroep en Roularta Media Group. Base verkocht tegelijk ook de klanten van zijn JIM Mobile-merk aan Medialaan.

Medialaan heeft nu het Franse Transatel in de arm genomen om de omvorming tot volwaardige virtuele mobiele operator technisch te realiseren. Dat blijkt uit een persbericht van Transatel.

Een woordvoerder van Medialaan was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar. Transatel is een bekende naam in het mobiele wereldje, vooral als pionier van goedkope(re) roamingdiensten. Naar eigen zeggen heeft Transatel al meer dan 150 mobiele virtuele operatoren in Europa helpen op te starten. Hun president-directeur-generaal, Jacques Bonifay, is ook voorzitter van de Europese belangenorganisatie van virtuele mobiele operatoren, MVNO Europe.

Het persbericht van Transatel gaf geen informatie over de waarde van het contract met Medialaan.

Een voorwaarde voor de overname van Base door Telenet in februari was de oprichting van een volwaardige virtuele mobiele operator. Die moet als vierde grote mobiele speler de concurrentie op de Belgische markt verzekeren. In dat kader verkochten Base en de andere aandeelhouders in Mobile Vikings hun participatie aan Medialaan, de 50/50 joint venture tussen De Persgroep en Roularta Media Group. Base verkocht tegelijk ook de klanten van zijn JIM Mobile-merk aan Medialaan.Medialaan heeft nu het Franse Transatel in de arm genomen om de omvorming tot volwaardige virtuele mobiele operator technisch te realiseren. Dat blijkt uit een persbericht van Transatel. Een woordvoerder van Medialaan was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar. Transatel is een bekende naam in het mobiele wereldje, vooral als pionier van goedkope(re) roamingdiensten. Naar eigen zeggen heeft Transatel al meer dan 150 mobiele virtuele operatoren in Europa helpen op te starten. Hun president-directeur-generaal, Jacques Bonifay, is ook voorzitter van de Europese belangenorganisatie van virtuele mobiele operatoren, MVNO Europe.Het persbericht van Transatel gaf geen informatie over de waarde van het contract met Medialaan.