Telenet wil voetbalzender starten

20/01/14 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:26

Bron: Trends

Het telecombedrijf Telenet wil samen met de Pro League een zender opstarten om het eersteklassevoetbal live uit te zenden. Dat meldt Telenet in een persbericht.

Telenet wil voetbalzender starten

© reuters

In mei 2014 - na de play-offs - loopt het huidige voetbalcontract af. In dat kader zou het telecombedrijf en de belangenvereniging van alle Belgische eersteklasseclubs samen in een joint venture willen stappen om vervolgens de nieuwe zender op te starten. De eigen Jupiler Pro League-zender zou door alle geïnteresseerde televisieplatformen geïntegreerd kunnen worden in het eigen aanbod.

Samenvattingen van de wedstrijden zouden aangeboden worden aan open-net zenders, luidt het maandag in een persbericht van Telenet. "Daarvoor zal - indien het plan wordt goedgekeurd - een officiële tender worden uitgeschreven waar alle publieke en commerciële zenders aan kunnen deelnemen."

Het voorstel is volgens Telenet intussen ingediend bij de Pro League-clubs. "Bij een positieve beslissing krijgen alle consumenten de kans om via hun eigen operator te genieten van het Belgische topvoetbal." (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners