De Europese Commissie was bezorgd dat De Vijver zou kunnen weigeren om haar zenders te laten distribueren door televisieaanbieders die concurreren met Telenet, de kabelaar onder controle van Liberty.

De toezeggingen die nu zijn gedaan, nemen deze zorgen weg, zegt commissaris Margrethe Vestager, die belast is met het mededingingsbeleid.

Het akkoord tussen Telenet en de aandeelhouders van De Vijver Media dateert van midden juni 2014. Het is de bedoeling dat Telenet SBS België (Vier en Vijf) en Woestijnvis zuurstof geeft om hun strategie verder uit te bouwen en om lokale creatieve topprogramma's te blijven produceren.

'Conctructief samengewerk'

Na de goedkeuring van vandaag zal de formele afronding van de transactie kunnen plaatsvinden binnen enkele dagen, maakt Telenet dinsdagmiddag bekend. John Porter, CEO van Telenet, benadrukt dat hij 'constructief heeft samengewerkt' met de Europese Commissie tijdens het onderzoek. "We hadden het volste vertrouwen in de goedkeuring van de transactie. Het belangrijkste is dat de Vlaamse kijker nu vruchten zal plukken van deze belangrijke samenwerking in het Vlaamse medialandschap. De kijker zal ook in de toekomst genieten van de vele Vlaamse programma's die Vier en Vijf brengen. Met deze samenwerking willen we de kijkervaring van onze klanten steeds verrijken en sterke lokale audiovisuele content blijven ondersteunen."

Dynamiek

Volgens Wouter Vandenhaute, topman van De Vijver Media, heeft zijn bedrijf de voorbije drie jaar voor 'een enorme dynamiek' gezorgd in het Vlaamse televisielandschap. "Met de instap van Telenet kunnen we ons creatieve verhaal van Vier, Vijf en Woestijnvis op een stabiele manier verder uitbouwen. Telenet zal ons in de komende jaren ook gidsen om op de juiste manier in te spelen op het snel veranderende kijkgedrag." (Belga/BO)

De Europese Commissie was bezorgd dat De Vijver zou kunnen weigeren om haar zenders te laten distribueren door televisieaanbieders die concurreren met Telenet, de kabelaar onder controle van Liberty. De toezeggingen die nu zijn gedaan, nemen deze zorgen weg, zegt commissaris Margrethe Vestager, die belast is met het mededingingsbeleid. Het akkoord tussen Telenet en de aandeelhouders van De Vijver Media dateert van midden juni 2014. Het is de bedoeling dat Telenet SBS België (Vier en Vijf) en Woestijnvis zuurstof geeft om hun strategie verder uit te bouwen en om lokale creatieve topprogramma's te blijven produceren. Na de goedkeuring van vandaag zal de formele afronding van de transactie kunnen plaatsvinden binnen enkele dagen, maakt Telenet dinsdagmiddag bekend. John Porter, CEO van Telenet, benadrukt dat hij 'constructief heeft samengewerkt' met de Europese Commissie tijdens het onderzoek. "We hadden het volste vertrouwen in de goedkeuring van de transactie. Het belangrijkste is dat de Vlaamse kijker nu vruchten zal plukken van deze belangrijke samenwerking in het Vlaamse medialandschap. De kijker zal ook in de toekomst genieten van de vele Vlaamse programma's die Vier en Vijf brengen. Met deze samenwerking willen we de kijkervaring van onze klanten steeds verrijken en sterke lokale audiovisuele content blijven ondersteunen." Volgens Wouter Vandenhaute, topman van De Vijver Media, heeft zijn bedrijf de voorbije drie jaar voor 'een enorme dynamiek' gezorgd in het Vlaamse televisielandschap. "Met de instap van Telenet kunnen we ons creatieve verhaal van Vier, Vijf en Woestijnvis op een stabiele manier verder uitbouwen. Telenet zal ons in de komende jaren ook gidsen om op de juiste manier in te spelen op het snel veranderende kijkgedrag." (Belga/BO)