De omzet van Telenet nam in het eerste halfjaar 2012 toe met 9 procent tot 727 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De omzet werd gestuwd door meer klanten voor productbundels, digitale televisie en mobiele telefonie, de grotere bijdrage van Sporting Telenet en selectieve prijsverhogingen.

De winst voor belastingen, interesten en waardeverminderingen (ebitda) steeg tijdens het eerste halfjaar met 9 procent tot 387 miljoen euro. Beide cijfers liggen lijn met de analistenverwachtingen.

De nettowinst daalde tijdens de eerste jaarhelft in vergelijking met een jaar eerder met ruim de helft tot 25 miljoen euro, wat te wijten is aan een verlies van 38 miljoen euro op derivaten, hogere interestkosten en afschrijvingskosten die verbonden zijn aan de uitzendrechten voor het Belgische voetbal.

Tijdens het tweede kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 7 procent tot 363 miljoen euro. Volgens Telenet werd de groei tijdens het tweede kwartaal gedrukt door lagere verkopen van gsm's en smartphones als gevolg van voorraadtekorten. De ebitda nam in het tweede kwartaal toe met 8 procent tot 194 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder.

Telenet houdt voor 2012 vast aan zijn jaarprognose: een toename van de omzet en ebitda met 5 tot 6 procent. (Belga/BO)

De omzet van Telenet nam in het eerste halfjaar 2012 toe met 9 procent tot 727 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De omzet werd gestuwd door meer klanten voor productbundels, digitale televisie en mobiele telefonie, de grotere bijdrage van Sporting Telenet en selectieve prijsverhogingen. De winst voor belastingen, interesten en waardeverminderingen (ebitda) steeg tijdens het eerste halfjaar met 9 procent tot 387 miljoen euro. Beide cijfers liggen lijn met de analistenverwachtingen.De nettowinst daalde tijdens de eerste jaarhelft in vergelijking met een jaar eerder met ruim de helft tot 25 miljoen euro, wat te wijten is aan een verlies van 38 miljoen euro op derivaten, hogere interestkosten en afschrijvingskosten die verbonden zijn aan de uitzendrechten voor het Belgische voetbal. Tijdens het tweede kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 7 procent tot 363 miljoen euro. Volgens Telenet werd de groei tijdens het tweede kwartaal gedrukt door lagere verkopen van gsm's en smartphones als gevolg van voorraadtekorten. De ebitda nam in het tweede kwartaal toe met 8 procent tot 194 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Telenet houdt voor 2012 vast aan zijn jaarprognose: een toename van de omzet en ebitda met 5 tot 6 procent. (Belga/BO)