Skype, opgericht in 2003, zou op die manier 100 miljoen dollar willen ophalen. Hoeveel aandelen zouden worden uitgebracht en aan welke prijs, is nog niet duidelijk. Skype zou noteren op de schermenbeurs Nasdaq.

Op het einde van juni 2010 had Skype, opgericht door Niklas Zennstrom en Janus Friis, 560 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan 8,1 miljoen betalende gebruikers. Recent kochten de stichters Skype terug over van internetveilingdienst eBay.

Volgens de aanvraag bij de SEC had Skype de eerste 6 maanden van 2010 een omzet van 406 miljoen dollar en een nettowinst van 13,121 miljoen dollar.

De bekende venture capital investeerder Fred Wilson verwacht zeer veel van de beursgang en omschrijft het als een "een monster".

Skype, opgericht in 2003, zou op die manier 100 miljoen dollar willen ophalen. Hoeveel aandelen zouden worden uitgebracht en aan welke prijs, is nog niet duidelijk. Skype zou noteren op de schermenbeurs Nasdaq. Op het einde van juni 2010 had Skype, opgericht door Niklas Zennstrom en Janus Friis, 560 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan 8,1 miljoen betalende gebruikers. Recent kochten de stichters Skype terug over van internetveilingdienst eBay. Volgens de aanvraag bij de SEC had Skype de eerste 6 maanden van 2010 een omzet van 406 miljoen dollar en een nettowinst van 13,121 miljoen dollar. De bekende venture capital investeerder Fred Wilson verwacht zeer veel van de beursgang en omschrijft het als een "een monster".