Betalen met SEQR doe je met een app die de QR-code op de kassa of website van deelnemende winkels scant. PIN ingeven en klaar. De vereffening gebeurt via domiciliëring. Gebruikers moeten zich dus wel eerst via de app bij SEQR registreren.

Om hen over de brug te trekken pakt SEQR nu uit met een cashback systeem. Wie minstens één aankoop per maand voor alles samen 100 euro doet, krijgt 1 procent van de aankoopsom terug. Vanaf 12 aankopen gaat dat naar 2% en vanaf 20 naar 3%. De cashback moet wel minstens 1 euro zijn. SEQR (uitgesproken zoals het Engelse secure) spaart ze op en stort het geld terug per kwartaal, voor het eerst in juli 2015. Het systeem werkt al sinds 1 maart en gaat helemaal automatisch. Klanten hoeven er niets extra voor te doen.

Erg duur zal de actie in het begin voor SEQR niet zijn. Er zijn nog weinig winkels die SEQR aanvaarden, al zijn daar toch al grote jongens bij zoals McDonald's, Aveve, Collishop en een aantal Colruyt-winkels.

"Het systeem wordt inderdaad duurder naargelang we meer succes hebben", bevestigt regionaal directeur Marcel Roelants van SEQR. "Maar wil je meer momentum, zal je altijd meer geld moeten uitgeven aan marketing. Als het duurder wordt, betekent dat vooral dat we meer succes hebben. We willen mensen een stukje stimuleren om met SEQR te betalen".

SEQR lanceerde het cashbackprogramma al in zijn thuisland Zweden en in Finland en Portugal.

Heel nieuw is het concept niet. Kredietkaartbedrijven doen al sinds jaar en dag aan klantenbinding door hun gebruikers te belonen. Dat gebeurt echter meestal in punten, niet direct in cash.

Betalen met SEQR doe je met een app die de QR-code op de kassa of website van deelnemende winkels scant. PIN ingeven en klaar. De vereffening gebeurt via domiciliëring. Gebruikers moeten zich dus wel eerst via de app bij SEQR registreren. Om hen over de brug te trekken pakt SEQR nu uit met een cashback systeem. Wie minstens één aankoop per maand voor alles samen 100 euro doet, krijgt 1 procent van de aankoopsom terug. Vanaf 12 aankopen gaat dat naar 2% en vanaf 20 naar 3%. De cashback moet wel minstens 1 euro zijn. SEQR (uitgesproken zoals het Engelse secure) spaart ze op en stort het geld terug per kwartaal, voor het eerst in juli 2015. Het systeem werkt al sinds 1 maart en gaat helemaal automatisch. Klanten hoeven er niets extra voor te doen. Erg duur zal de actie in het begin voor SEQR niet zijn. Er zijn nog weinig winkels die SEQR aanvaarden, al zijn daar toch al grote jongens bij zoals McDonald's, Aveve, Collishop en een aantal Colruyt-winkels. "Het systeem wordt inderdaad duurder naargelang we meer succes hebben", bevestigt regionaal directeur Marcel Roelants van SEQR. "Maar wil je meer momentum, zal je altijd meer geld moeten uitgeven aan marketing. Als het duurder wordt, betekent dat vooral dat we meer succes hebben. We willen mensen een stukje stimuleren om met SEQR te betalen".SEQR lanceerde het cashbackprogramma al in zijn thuisland Zweden en in Finland en Portugal. Heel nieuw is het concept niet. Kredietkaartbedrijven doen al sinds jaar en dag aan klantenbinding door hun gebruikers te belonen. Dat gebeurt echter meestal in punten, niet direct in cash.