Op 11 oktober wordt de concrete rangschikking bekendgemaakt en dus ook wie het snelstgroeiende technologiebedrijf van de Benelux is. De selectie voor Fast50 gebeurt op een aantal criteria waarvan procentuele omzetgroei de belangrijkste is. De groeipercentages die de geselecteerde bedrijven neerzetten, zijn vaak duizelingwekkend. De winnaar van vorig jaar, Voiceworks, groeide liefst met 2768 procent op 5 jaar tijd.

Omdat Fast50 al langer in Nederland wordt georganiseerd, kleurt de ranglijst nog grotendeels oranje. Maar de laatste jaren rukken de Belgische bedrijven op. Nu is ons land vertegenwoordigd met 8 genomineerden(in alfabetische volgorde): Dauvister, GeoSea, Nomadesk, OpenERP, Profacts, Openway Europe, Voxbone en WeePee Telecom. Voxbone was in de vorige editie het beste presterende Belgische bedrijf met 1.403 procent omzetgroei.

Vooral internet- en telecombedrijven zijn sterk vertegenwoordigd in de rangschikking. Dat is al een tijdje de trend. "We merkten de afgelopen jaren al dat het aantal internetbedrijven in onze ranglijst toenam: dit jaar heeft dit geleid tot een recordaantal internetbedrijven op onze lijst", zegt Luc Van Coppenolle van Deloitte.

Rising Star

Een nevencompetitie is de Rising Star Award. Die erkenning is voorbehouden voor bedrijven die minder 5 jaar bestaan. Daar gaat het niet zozeer om de omzetgroei, maar om potentieel dat de bedrijven hebben. Zij worden daarop beoordeeld door een onafhankelijke jury. Concreet gaat het om bedrijven die een revolutionair product of dienst hebben ontwikkeld. Er is een nu een selectie van 12 genomineerden, waarvan 4 Belgische bedrijven: Basalte, Ovizio Imaging Systems, Softkinetic en Woorank. (SF)

Op 11 oktober wordt de concrete rangschikking bekendgemaakt en dus ook wie het snelstgroeiende technologiebedrijf van de Benelux is. De selectie voor Fast50 gebeurt op een aantal criteria waarvan procentuele omzetgroei de belangrijkste is. De groeipercentages die de geselecteerde bedrijven neerzetten, zijn vaak duizelingwekkend. De winnaar van vorig jaar, Voiceworks, groeide liefst met 2768 procent op 5 jaar tijd. Omdat Fast50 al langer in Nederland wordt georganiseerd, kleurt de ranglijst nog grotendeels oranje. Maar de laatste jaren rukken de Belgische bedrijven op. Nu is ons land vertegenwoordigd met 8 genomineerden(in alfabetische volgorde): Dauvister, GeoSea, Nomadesk, OpenERP, Profacts, Openway Europe, Voxbone en WeePee Telecom. Voxbone was in de vorige editie het beste presterende Belgische bedrijf met 1.403 procent omzetgroei. Vooral internet- en telecombedrijven zijn sterk vertegenwoordigd in de rangschikking. Dat is al een tijdje de trend. "We merkten de afgelopen jaren al dat het aantal internetbedrijven in onze ranglijst toenam: dit jaar heeft dit geleid tot een recordaantal internetbedrijven op onze lijst", zegt Luc Van Coppenolle van Deloitte. Rising Star Een nevencompetitie is de Rising Star Award. Die erkenning is voorbehouden voor bedrijven die minder 5 jaar bestaan. Daar gaat het niet zozeer om de omzetgroei, maar om potentieel dat de bedrijven hebben. Zij worden daarop beoordeeld door een onafhankelijke jury. Concreet gaat het om bedrijven die een revolutionair product of dienst hebben ontwikkeld. Er is een nu een selectie van 12 genomineerden, waarvan 4 Belgische bedrijven: Basalte, Ovizio Imaging Systems, Softkinetic en Woorank. (SF)