Torfs is de eerste die erin slaagt zo'n akkoord te bereikten, nadat vorige maand een nieuwe wet over nachtarbeid in voege was getreden, meldt De Tijd.

De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) moet nog ondertekend worden, maar het is volgens de krant zo goed als zeker dat magazijnarbeiders van de schoenwinkel vanaf midden februari 's nachts online bestelde schoenen zullen verpakken en naar klanten versturen.

Klanten zullen schoenen die ze voor 22.00 uur bestelden op de webwinkel, de volgende dag al geleverd krijgen, luidt het.

Het personeel van de webwinkel van Torfs zal tot 23.00 uur werken in plaats van tot 20.00 uur. "In de avonduren betalen we hen een loonbonus van 25 procent. Bovendien zullen enkel mensen die dat willen, 's nachts werken', aldus CEO Wouter Torfs.

Door een gebrek aan regelgeving rond nachtarbeid in België veroverden buitenlandse webwinkels de afgelopen jaren een aanzienlijk deel van de e-commercemarkt. Volgens Trends-redacteur Stijn Fockedey komt de versoepeling van nachtarbeid in de handel in ons land alvast tien jaar te laat: "Voor producten als boeken of mode is het pleit wellicht verloren. Daar is de e-commerce intussen ver gevorderd. De Belg koopt die artikelen bij een buitenlandse speler, zoals Bol.com of Zalando, die de producten laat verzenden vanuit een buitenlands depot."

Torfs is de eerste die erin slaagt zo'n akkoord te bereikten, nadat vorige maand een nieuwe wet over nachtarbeid in voege was getreden, meldt De Tijd.De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) moet nog ondertekend worden, maar het is volgens de krant zo goed als zeker dat magazijnarbeiders van de schoenwinkel vanaf midden februari 's nachts online bestelde schoenen zullen verpakken en naar klanten versturen. Klanten zullen schoenen die ze voor 22.00 uur bestelden op de webwinkel, de volgende dag al geleverd krijgen, luidt het. Het personeel van de webwinkel van Torfs zal tot 23.00 uur werken in plaats van tot 20.00 uur. "In de avonduren betalen we hen een loonbonus van 25 procent. Bovendien zullen enkel mensen die dat willen, 's nachts werken', aldus CEO Wouter Torfs.Door een gebrek aan regelgeving rond nachtarbeid in België veroverden buitenlandse webwinkels de afgelopen jaren een aanzienlijk deel van de e-commercemarkt. Volgens Trends-redacteur Stijn Fockedey komt de versoepeling van nachtarbeid in de handel in ons land alvast tien jaar te laat: "Voor producten als boeken of mode is het pleit wellicht verloren. Daar is de e-commerce intussen ver gevorderd. De Belg koopt die artikelen bij een buitenlandse speler, zoals Bol.com of Zalando, die de producten laat verzenden vanuit een buitenlands depot."