Samsung heeft zijn nieuwste tabletcomputer, de Galaxy Tab 7.7, verwijderd van de IFA-beurs in Berlijn, nadat een Duitse rechter op vraag van Apple de verkoop en promotie van het toestel in Duitsland verbood. Dat melden verschillende persbureaus.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant onthulde de Galaxy Tab 7.7., een kleinere versie van de Galaxy Tab 10.1 waarvan de verkoop eerder in Duitsland werd verboden, op de zesdaagse IFA-beurs in Berlijn, die vrijdag van start ging. IFA is een van de grootste elektronicabeurzen ter wereld.

Vrijdag ging een rechtbank in Düsseldorf echter in op de vraag van Apple om de verkoop en de promotie van het product in Duitsland te verbieden. "Samsung respecteert die beslissing en zal de Galaxy Tab 7.7 niet meer tentoonstellen," luidt het in een mededeling. Ook alle borden en beeldmateriaal werden verwijderd.

Patentoorlog
Samsung en Apple zijn al enkele maanden verwikkeld in een mondiale patentoorlog betreffende hun smartphones en tabletcomputers. Het Amerikaanse bedrijf beschuldigt de Zuid-Koreaanse rivaal ervan het design en de 'look and feel' van de iPhone en de iPad te hebben gekopieerd. Samsung van zijn kant beticht Apple dan weer van inbreuken tegen meerdere patenten op mobiele communicatietechnologie.

Samsung is Apples voornaamste concurrent op de markt van tablet-pc's. De Galaxy-apparaten draaien ook op het Androidbesturingssysteem van Google, de concurrent van de mobiele software van Apple. (KVDA)

Samsung heeft zijn nieuwste tabletcomputer, de Galaxy Tab 7.7, verwijderd van de IFA-beurs in Berlijn, nadat een Duitse rechter op vraag van Apple de verkoop en promotie van het toestel in Duitsland verbood. Dat melden verschillende persbureaus. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant onthulde de Galaxy Tab 7.7., een kleinere versie van de Galaxy Tab 10.1 waarvan de verkoop eerder in Duitsland werd verboden, op de zesdaagse IFA-beurs in Berlijn, die vrijdag van start ging. IFA is een van de grootste elektronicabeurzen ter wereld. Vrijdag ging een rechtbank in Düsseldorf echter in op de vraag van Apple om de verkoop en de promotie van het product in Duitsland te verbieden. "Samsung respecteert die beslissing en zal de Galaxy Tab 7.7 niet meer tentoonstellen," luidt het in een mededeling. Ook alle borden en beeldmateriaal werden verwijderd. Patentoorlog Samsung en Apple zijn al enkele maanden verwikkeld in een mondiale patentoorlog betreffende hun smartphones en tabletcomputers. Het Amerikaanse bedrijf beschuldigt de Zuid-Koreaanse rivaal ervan het design en de 'look and feel' van de iPhone en de iPad te hebben gekopieerd. Samsung van zijn kant beticht Apple dan weer van inbreuken tegen meerdere patenten op mobiele communicatietechnologie. Samsung is Apples voornaamste concurrent op de markt van tablet-pc's. De Galaxy-apparaten draaien ook op het Androidbesturingssysteem van Google, de concurrent van de mobiele software van Apple. (KVDA)