Zakenbankiers tasten potentiële overnemers af. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het aandeel Salesforce sprong 11,6 procent hoger na het nieuws, tot een marktkapitalisatie van 44 miljard dollar.

Bloomberg kon nog geen overnamekandidaat aanwijzen, maar Oracle is duidelijk met stip kandidaat. Het bedrijf van Larry Ellison heeft een historiek van zeer grote, riskante overnames - denk aan Peoplesoft of Sun - en heeft een marktkapitalisatie van 194 miljard dollar. Ook andere grote verkopers van bedrijfsbeheersoftware zoals Microsoft of SAP zijn potentiële overnemers.

Wie de koper ook is, hij zal een forse prijs betalen.

Zakenbankiers tasten potentiële overnemers af. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het aandeel Salesforce sprong 11,6 procent hoger na het nieuws, tot een marktkapitalisatie van 44 miljard dollar. Bloomberg kon nog geen overnamekandidaat aanwijzen, maar Oracle is duidelijk met stip kandidaat. Het bedrijf van Larry Ellison heeft een historiek van zeer grote, riskante overnames - denk aan Peoplesoft of Sun - en heeft een marktkapitalisatie van 194 miljard dollar. Ook andere grote verkopers van bedrijfsbeheersoftware zoals Microsoft of SAP zijn potentiële overnemers. Wie de koper ook is, hij zal een forse prijs betalen.