Sage behoort internationaal tot de top vijf in boekhoudsoftware en is al lang op zoek naar overnames om zich in Vlaanderen beter op de kaart te zetten. Het bedrijf telt nu een 45-tal werknemers, van wie er een 15-tal in Groot-Bijgaarden werken. Daar zal na de overname ook het personeel van TML worden samengebracht, zegt Philippe Tailleur, bestuurder-directeur van Sage.

TML is de auteur van DBFACT, een softwarepakket voor facturatie en commercieel beheer met zo'n 10.000 gebruikers. Klanten zijn onder meer Euronics (Selexion), Top Camera, Copagro en Horta. Er werken volgens Tailleur 22 mensen bij TML, dat in 2011 een omzet van 2,3 miljoen euro draaide. In de voorgaande jaren zette TML sterk groeiende winstcijfers neer.

"Sage in België is te klein voor de uitdagingen in de komende jaren, met trends als cloudcomputing, nieuwe interfaces en dematerialisatie van documenten. We moeten in komende twee tot drie jaar onze omvang verdubbelen", zegt Tailleur. "Met DBFACT winnen we nieuwe competenties in de retailsector."

Sage zette vorig jaar 5,8 miljoen euro om, een groei met ruim 11 procent. Het lopende boekjaar, dat op 1 oktober begon, toont volgens Tailleur al een groei van ongeveer 14 procent, "ondanks de moeilijke economie". Cijfers van Sage zijn moeilijk te vergelijken met die van andere softwarebedrijven omdat Sage uitsluitend indirect verkoopt en daarom weinig inkomsten uit dienstverlening boekt. Hun populairste product is Bob 50, boekhoudsoftware voor kmo's.

Voor dit jaar verwacht de combinatie Sage-TML een omzetstijging van 10 procent. (B.L.)

Sage behoort internationaal tot de top vijf in boekhoudsoftware en is al lang op zoek naar overnames om zich in Vlaanderen beter op de kaart te zetten. Het bedrijf telt nu een 45-tal werknemers, van wie er een 15-tal in Groot-Bijgaarden werken. Daar zal na de overname ook het personeel van TML worden samengebracht, zegt Philippe Tailleur, bestuurder-directeur van Sage. TML is de auteur van DBFACT, een softwarepakket voor facturatie en commercieel beheer met zo'n 10.000 gebruikers. Klanten zijn onder meer Euronics (Selexion), Top Camera, Copagro en Horta. Er werken volgens Tailleur 22 mensen bij TML, dat in 2011 een omzet van 2,3 miljoen euro draaide. In de voorgaande jaren zette TML sterk groeiende winstcijfers neer. "Sage in België is te klein voor de uitdagingen in de komende jaren, met trends als cloudcomputing, nieuwe interfaces en dematerialisatie van documenten. We moeten in komende twee tot drie jaar onze omvang verdubbelen", zegt Tailleur. "Met DBFACT winnen we nieuwe competenties in de retailsector." Sage zette vorig jaar 5,8 miljoen euro om, een groei met ruim 11 procent. Het lopende boekjaar, dat op 1 oktober begon, toont volgens Tailleur al een groei van ongeveer 14 procent, "ondanks de moeilijke economie". Cijfers van Sage zijn moeilijk te vergelijken met die van andere softwarebedrijven omdat Sage uitsluitend indirect verkoopt en daarom weinig inkomsten uit dienstverlening boekt. Hun populairste product is Bob 50, boekhoudsoftware voor kmo's. Voor dit jaar verwacht de combinatie Sage-TML een omzetstijging van 10 procent. (B.L.)