De CRC, de conferentie van de vier Belgische regulatoren voor elektronische communicatie, is het eens geworden over de tarieven die Mobistar aan Telenet, VOO, Brutélé en Numericable moet betalen voor toegang tot hun kabeldiensten. Met de ingekochte capaciteit wil Mobistar zelf een internet- en tv-aanbod lanceren.

De details van de uiteindelijke voorstellen zijn niet vrijgegeven. Zelfs de operatoren krijgen ze volgens woordvoerder Dirk Appelmans van de 'Belgische' regelgever BIPT niet te zien. Evenmin is duidelijk of de tariefzetting per taalgebied zal verschillen. Wel staat vast dat Mobistar gedurende twee jaar nog eens extra verlaagde tarieven krijgt, als compensatie voor zijn late intrede op de markt.

De voorstellen worden nu voorgelegd aan de Europese Commissie, die een kalendermaand heeft om haar opmerkingen te geven.

Vanwege de nakende vakantie begint die kalendermaand pas op 4 januari te lopen. Als de CRC de opmerkingen op 4 februari binnen heeft, moet ze daarover nog zelf overleggen en een besluit nemen. Wordt vervolgd.

De CRC, de conferentie van de vier Belgische regulatoren voor elektronische communicatie, is het eens geworden over de tarieven die Mobistar aan Telenet, VOO, Brutélé en Numericable moet betalen voor toegang tot hun kabeldiensten. Met de ingekochte capaciteit wil Mobistar zelf een internet- en tv-aanbod lanceren. De details van de uiteindelijke voorstellen zijn niet vrijgegeven. Zelfs de operatoren krijgen ze volgens woordvoerder Dirk Appelmans van de 'Belgische' regelgever BIPT niet te zien. Evenmin is duidelijk of de tariefzetting per taalgebied zal verschillen. Wel staat vast dat Mobistar gedurende twee jaar nog eens extra verlaagde tarieven krijgt, als compensatie voor zijn late intrede op de markt.De voorstellen worden nu voorgelegd aan de Europese Commissie, die een kalendermaand heeft om haar opmerkingen te geven. Vanwege de nakende vakantie begint die kalendermaand pas op 4 januari te lopen. Als de CRC de opmerkingen op 4 februari binnen heeft, moet ze daarover nog zelf overleggen en een besluit nemen. Wordt vervolgd.