Ook VOO en Numéricable vangen bot bij het Brusselse hof van beroep met hun vraag om de openstelling van de kabel voor concurrenten te blokkeren.

Telecomregulator Bipt beval in juli 2011 dat de kabeloperatoren hun netwerk en televisieaanbod onder een aantal voorwaarden moesten openstellen voor concurrenten. Doel was om meer mededinging in telecom- en televisiediensten te organiseren dan nu het geval is.

Alle operatoren trokken naar het hof van beroep om de maatregel te laten opschorten in afwachting van een definitieve uitspraak. Op 4 september verwierp het hof al het beroep van Telenet. Nu wordt ook het beroep van het Waalse VOO, formeel een samenwerking tussen Brutélé en Tecteo, en van het Brusselse Numéricable verworpen.

Praktisch gezien zou de openstelling van de kabel ten vroegste aan het einde van het tweede kwartaal 2013 kunnen gebeuren. Mobistar wordt over het algemeen gezien als de partij die er het meeste voordeel bij zou kunnen hebben. (B.L.)

Ook VOO en Numéricable vangen bot bij het Brusselse hof van beroep met hun vraag om de openstelling van de kabel voor concurrenten te blokkeren.Telecomregulator Bipt beval in juli 2011 dat de kabeloperatoren hun netwerk en televisieaanbod onder een aantal voorwaarden moesten openstellen voor concurrenten. Doel was om meer mededinging in telecom- en televisiediensten te organiseren dan nu het geval is. Alle operatoren trokken naar het hof van beroep om de maatregel te laten opschorten in afwachting van een definitieve uitspraak. Op 4 september verwierp het hof al het beroep van Telenet. Nu wordt ook het beroep van het Waalse VOO, formeel een samenwerking tussen Brutélé en Tecteo, en van het Brusselse Numéricable verworpen. Praktisch gezien zou de openstelling van de kabel ten vroegste aan het einde van het tweede kwartaal 2013 kunnen gebeuren. Mobistar wordt over het algemeen gezien als de partij die er het meeste voordeel bij zou kunnen hebben. (B.L.)